Ruska salata sa suvim dimljenim vratom i pilećim belim mesom
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
150 g krompira
150 g graška (može i zamrznut)
150 g kiselih krastavčića
200 g suvog, dimljenog vrata
300 g majoneza
200 grama belog, pilećeg mesa (skuvanog)
kašika senfa
2 kašike limunovog soka
so, biber
Priprema:
Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Suvi vrat, kisele krastavčiće i belo meso sitno iseckati Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.
Ruska salata sa mortadelom i šunkom
Sastojci:
200 g krompira
150 g šargarepe
150 g graška
100 g kiselih krastavčića
300 g mortadele
300 g majoneza
2 kuvana jajeta
kašika senfa
2 kašike limunovog soka
so, biber
Priprema:
Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek. Mortadelu, kisele krastavčiće i jaja iseći na kocke. Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.
Ruska salata sa kuvanom govedinom i svežim krastavcem
Sastojci:
200 g krompira
100 g šargarepe
150 g graška
150 g svežeg krastavca
300 g majoneza
kašika senfa
2 kašike limunovog soka
so, biber
Priprema:
Krompir i šargarepu ponovo iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek.Kuvati junetinu dok ne počne da se raspada i sitno je iseckati. Krastavac izdubiti i odstraniti srednji deo, a ostatak seći na sitne kockice Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.