RUSKA salata na MALO drugačiji način: Probajte je prvi put, BAŠ sa ovim SASTOJCIMA i nećete zažaliti!

Izvor: Ž. T. Vesti 26.12.2021 19:05 0

Gotovo da nema porodice u kojoj se ruska salata ne priprema za Novu godinu, a mi vam donosimo i recepte kojji su manje tradicionalni, ali ništa manje ukusni

RUSKA salata na MALO drugačiji način: Probajte je prvi put, BAŠ sa ovim SASTOJCIMA i nećete zažaliti!

Shutterstock

Ruska salata sa suvim dimljenim vratom i pilećim belim mesom

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

150 g krompira

150 g šargarepe
150 g graška (može i zamrznut)
150 g kiselih krastavčića
200 g suvog, dimljenog vrata
300 g majoneza 
200 grama belog, pilećeg mesa (skuvanog)
kašika senfa
2 kašike limunovog soka
so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Suvi vrat, kisele krastavčiće i belo meso sitno iseckati Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

Ruska salata sa mortadelom i šunkom

Sastojci:

200 g krompira
150 g šargarepe
150 g graška 
100 g kiselih krastavčića
300 g mortadele
300 g majoneza 
2 kuvana jajeta
kašika senfa
2 kašike limunovog soka
so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek. Mortadelu, kisele krastavčiće i jaja iseći na kocke. Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

Ruska salata sa kuvanom govedinom i svežim krastavcem

Sastojci:

200 g krompira
100 g šargarepe
150 g graška 

 

150 g svežeg krastavca

400 g kuvane junetine (ruža, šol)
300 g majoneza 
kašika senfa
2 kašike limunovog soka
so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu ponovo  iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek.Kuvati junetinu dok ne počne da se raspada i sitno je iseckati. Krastavac izdubiti i odstraniti srednji deo, a ostatak seći na sitne kockice Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

 

Komentari (0)