RUSKA salata na MALO drugačiji način: Probajte je prvi put, BAŠ sa ovim SASTOJCIMA i nećete zažaliti!

Vesti 26.12.2021 19:05 0

Gotovo da nema porodice u kojoj se ruska salata ne priprema za Novu godinu, a mi vam donosimo i recepte kojji su manje tradicionalni, ali ništa manje ukusni

RUSKA salata na MALO drugačiji način: Probajte je prvi put, BAŠ sa ovim SASTOJCIMA i nećete zažaliti!

Shutterstock

Ruska salata sa suvim dimljenim vratom i pilećim belim mesom

Sastojci:

150 g krompira

150 g šargarepe
150 g graška (može i zamrznut)
150 g kiselih krastavčića
200 g suvog, dimljenog vrata
300 g majoneza 
200 grama belog, pilećeg mesa (skuvanog)
kašika senfa
2 kašike limunovog soka
so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Suvi vrat, kisele krastavčiće i belo meso sitno iseckati Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

Ruska salata sa mortadelom i šunkom

Sastojci:

200 g krompira
150 g šargarepe
150 g graška 
100 g kiselih krastavčića
300 g mortadele
300 g majoneza 
2 kuvana jajeta
kašika senfa
2 kašike limunovog soka
so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek. Mortadelu, kisele krastavčiće i jaja iseći na kocke. Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

Ruska salata sa kuvanom govedinom i svežim krastavcem

Sastojci:

200 g krompira
100 g šargarepe
150 g graška 

 

150 g svežeg krastavca

400 g kuvane junetine (ruža, šol)
300 g majoneza 
kašika senfa
2 kašike limunovog soka
so, biber

Priprema:

Krompir i šargarepu ponovo  iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek.Kuvati junetinu dok ne počne da se raspada i sitno je iseckati. Krastavac izdubiti i odstraniti srednji deo, a ostatak seći na sitne kockice Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.

 

Komentari (0)
Loading