Ovo su ćufte koje svaki gurman voli. Preukusne su i sočne.
Potrebno je:
- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 100 gr pirinča (nije obavezno)
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka i 5-6 češnjeva belog
- pola veze peršuna
- 2 kašike brašna, prezle
- so
- biber
Sos:
- 250 grama kajmaka, ili 400 gr pavlake
- 2 glavice crnog luka
- 1 kašika brašna
- so
- biber
- 2 – 3 šolje vode, peršun
Priprema:
U činiju staviti meso, jaje, sitno iseckan crni luk, pirinač, brašno, začine, prezle i peršun pa sve izmesiti i sjediniti.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Mokrim rukama oblikovati loptice ( ćufte ) i ispržiti u tiganju ili ih ispeći u rerni.
