Bez supe ili čorbe kod nas ne može da se zamisli ručak. Recept se u porodicama prenosi s kolena na koleno. Priprema supe nije komplikovana, mogu da je spreme i početnice u kuhinji, ali ipak postoje neke cake koje mogu da učine da bude ukusnija.
Da li supu treba poklopiti
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Mnoge domaćice nisu sigurne da li supu treba poklopiti dok se kuva ili ne. Ako taj korak odradite pogrešno jelo može da izgubi na ukusu i kvalitetu. Zato smo pitali kuvaricu iz jednog beogradskog restorana kako se pravilno kuva. Ona je rekla da, ako se supa poklopi jače će ključati. To će dovesti do toga da bude mutna, pa samim tim će supa malo izgubiti na ukusu i izgledu. Dakle, supu ne treba poklapati.
Kada se koristi poklopac
Ipak, postoje neki izuzeci. Dok kuvate samo meso onda je bolje da poklopite inače će ono postati tvrdo, a to može da pokvari i ukus supe. Ali, kada dodate ostale sastojke ne morate da stavljate poklopac. Poklopljene se kuvaju samo čorbe, jer one treba da budu guste.
Video: