Kako se pravilno priprema zamrznuto povrće? Oko jedne stvari svi greše, nikako ne radite ovo pre nego što otpočnete kuvanje

Nedeljko Tišanović Vesti 16.03.2025 17:59 0

Nemojte grešiti u ovim stvarima...

Zamrznuto povrće

Shutterstock/AndrewFall

Smrznuto povrće je praktičan način da u ishranu unesemo više zdravih namirnica jer je već oprano, iseckano i traje duže od svežeg.  

Nutritivno, često je čak bogatije vitaminima i antioksidansima od svežeg povrća, jer se brzo zamrzava na vrhuncu zrelosti. Na primer, smrznuti brokoli sadrži više vitamina B2, a smrznuti kelj više antioksidansa nego njihovi sveži ekvivalenti, piše Krstarica. 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Povrće koje ne stignemo da iskoristimo možemo zamrznuti kako bismo mu produžili trajanje. Kupovno smrznuto povrće obično ima rok trajanja do godinu dana.  

Što se pripreme tiče, u većini slučajeva ne treba ga odmrzavati pre kuvanja. Izuzetak je spanać, koji otpušta višak vode i najbolje ga je prethodno ocediti. Smrznuto povrće se može kuvati, dinstati, peći ili pržiti, a pošto je već blanširano, potrebno mu je kraće vreme pripreme od svežeg.  

Najvažnije je ne prekuvati ga kako bi zadržalo dobru teksturu i ukus. U nekim jelima, poput testenina, može se dodati direktno u vruće sastojke. Na kraju, sveže povrće je najbolji izbor kad mu je ukus ključan, ali smrznuto je odlična alternativa kad je potrebno.


Bonus video: 

Žene redovno greše u ovim stvarima kada uvijaju kosu, na taj način je uništavaju i kvare njenu lepotu #najzena #zena #saveti #frizerskisaveti #viral_video #viralvideos #foryoupage #fyppppppppppppppppppppppp ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading