Da li se dinsta meso za sarmu? Kuvar je zauvek rešio dilemu mnogih domaćica, ovako je najukusnija!

Vesna Vukadinović Vesti 16.03.2025 12:32 0

Mnoge domaćice se pitaju da li je sarma ukusnija ako se meso dinsta ili bez toga.

sarme

Shutterstock

Sarma je naše tradicionalno jelo, bez kojeg se ne može zamisliti nijedna svečanost, ali je česta i kao nedeljni ručak. Svako je pravi na svoj način, a recept se nasleđuje u porodici. Ali domaćice se često pitaju da li meso treba da dinsta pre zavijanja sarme ili ne mora. Dajemo vam odgovor na to pitanje, kao i nekoliko najčešćih grešaka pri pravljenju sarme koje treba izbeći.

Da li se dinsta meso za sarmu?

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

Kuvar Milan Stojanović je u jednoj emisiji na TV Prva rekao: „Mešano mleveno meso, koje se koristi za pripremu sarme, ne bi trebalo da se prži pre kuvanja“. Ni u tradicionalnom receptu za sarmu meso se ne dinsta pre uvijanja sarme. Ipak, danas većina domaćica meso prodinsta malo pre zavijanja sarme, kako ne bi ostalo sirovo.

Najčešće greške pri pravljenju sarme

- Ako je kupus preslan: operite ga hladnom vodom.

- Ako su listovi previše čvrsti: kratko ih obarite u ključaloj vodi. Debele listove iseckajte sa strane kako biste lakše omotali fil.

- Previše ili premalo pirinča: previše pirinča može učiniti da sarmice budu suve, dok premalo može učiniti da fil bude tečan.

- Kuvanje na previše jakoj vatri: Sarmu treba kuvati na tihoj vatri, jer se na jakoj vatri može raspasti.

Video:

ŠTA ĆE BITI SA KEJT MIDLTON POSLE RAZVODA? Ostaće bez para i titule, a šta će biti sa decom? #najzena #zena #kejtmidlton #viral_video #viralvideos #foruyou #foryoupage #fyppppppppppppppppppppppp ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)