Mnogi ljudi, čak i oni koji redovno vežbaju, bore se sa tvrdokornim masnim naslagama na stomaku i bokovima. Često čujemo da se „ravan stomak stvara u kuhinji“, a poznata dijetetičarka i autorka Sintija Sas potvrđuje da je pažljiv odabir namirnica presudan za postizanje željenih rezultata.
„Prava vrsta hrane može vam pomoći da brže izgubite masne naslage“, izjavila je Sas u intervjuu za „Today“. Prema njenom mišljenju, pasulj je jedna od najboljih namirnica za smanjenje obima struka i kontrolu telesne težine. Istraživanja pokazuju da ljudi koji redovno konzumiraju pasulj imaju manji obim struka i čak 22 procenta manji rizik od gojaznosti.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Zdravstvene prednosti pasulja
Osim što pomaže u mršavljenju, pasulj je izuzetno bogat rastvorljivim vlaknima koja podstiču razvoj dobrih bakterija u crevima. Ove bakterije smanjuju upale koje su često povezane sa nakupljanjem masnoća u predelu stomaka. Američki kardiolog i televizijska ličnost dr Mehmet Oz preporučuje da se mala količina pasulja – otprilike jedna šoljica – uvrsti u svaki obrok, pa čak i doručak.
Ako vam se ideja pasulja za doručak čini neobičnom, postoje razne mogućnosti kako ga možete uključiti u svoju ishranu. Dodajte ga u salate, čorbe, čili ili pripremite ukusne mafine od leblebija. Na taj način ne samo da ćete uživati u zdravim i ukusnim obrocima, već ćete i brže stići do željene forme.

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima
