Planinski, ČOBANSKI pasulj sa TARE: Ovakav sigurno niste probali, UKUS će vas raspametiti!

Izvor: Ž.T. Vesti 23.12.2021 13:35 0

Za izreku "prost kao pasulj" ste sigurno čuli. Iako priprema pasulja nije neka posebna nauka, planiniski pasulj je malo više od prostog jela

pasulj

Shutterstock

Za pripremu planinskog pasulja potrebno je:

 

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

  • 450 g šarenog pasulja
  • dimljena svinjska rebra rebra
  • 2 litra vode
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka 
  • 1/2 crvene sveze paprike 
  • 1 šargarepa isečena na kolutove
  • Malo celera
  • Sveža kopriva
  • sveža nana
  • sveža majčina dušica
  • biber
  • so
  • aleva paprika
  • brašno

Priprema:

Pasulj bi trebalo da odstoji tokom noći. Narednog dana procediti i isprati pasulj. Zrna ce biti nabubrela i cela. Sipati hladnu vodu i staviti da se kuva na srednjoj vatri 15 minuta. U drugoj posudi prodinstati luk, sitno iseckan celer i šargarepu, pa naliti pasulj, koji ste  prethodno procedili. Dodajte novu vodu i svinjska rebra i kuvajte na tihoj vatri dva do trei sata. u međuvremenu dodajte papriku,so i začine, a pred kraj sitno isečenu majčinu dušicu, koprivu i nanu. Sa nanom ne preterujte, jer može pokvariti ukus, dovoljna su dva do tri lista. 

U manju serpu sipati ulje i dodati  brašno. Pržiti na srednjoj vatri dok brašno ne dobije zlatno žutu boju, zatim dodati alevu papriku i još malo bibera, a na samom kraju i dva sitno iseckana čena belog luka. Spojiti i kuvati još deset minuta na blagoj vatri.

 

Komentari (0)