Sastojci:
200 g pasulja
jedan crni luk
jedna šargarepa
jedna kašika masti
70 ml paradajz soka
2-3 čena belog luka
jedina kašika brašna
suvo meso ili slanina
![vojnički pasulj](/data/images/2021-11-15/5576_shutterstock-131571488_f.jpg?t=1664452659)
Shutterstock
Priprema:
Pasulj potopite u vodu i ostavite par sati, a najbolje je preko noći. Zatim prospite vodu, sipajte novu i kuvajte dok ne proključa. Opet prospite vodu, pa dodajte u pasulj ječam i suvo meso i opet sipajte vodu da ogrezne. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena. Na masti (može i ulje) propržite sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Zatim sipajte malo vode i dinstajte dok ne omekša. Dodajte u pasulj. Zatim u istu šerpu dodajte sitno seckan beli luk i posolite. Zatim pomešajte brašno, slatku papriku i paradajz sos, ako je potrebno dolijte malo vode. Ne sme da bude grudvica. Sipajte u pasulj i kuvajte još 15 minuta. Prijatno, uživajte!
![Loading](https://najzena.alo.rs/files/img/loader.gif)