Starinski RECEPT za PASULJ: Več danas napravite svima poznato jelo na OVAJ način, oduševićete celu porodicu!

Milica Ognjenović Vesti 29.09.2022 16:25 0

Davno zaboravljeni recept

pasulj

Shutterstock

Sastojci:

200 g pasulja

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

200 g oljuštenog ječma
jedan crni luk
jedna šargarepa
jedna kašika masti
70 ml paradajz soka
2-3 čena belog luka
jedina kašika brašna
suvo meso ili slanina 
vojnički pasulj

Shutterstock

 

Priprema:

Pasulj potopite u vodu i ostavite par sati, a najbolje je preko noći. Zatim prospite vodu, sipajte novu i kuvajte dok ne proključa. Opet prospite vodu, pa dodajte u pasulj ječam i suvo meso i opet sipajte vodu da ogrezne. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena. Na masti (može i ulje) propržite sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove. Zatim sipajte malo vode i dinstajte dok ne omekša. Dodajte u pasulj. Zatim u istu šerpu dodajte sitno seckan beli luk i posolite. Zatim pomešajte brašno, slatku papriku i paradajz sos, ako je potrebno dolijte malo vode. Ne sme da bude grudvica. Sipajte u pasulj i kuvajte još 15 minuta. Prijatno, uživajte!

 

Komentari (0)