Dok prže džigericu mnogi prave 1 grešku: Zbog toga bude suva i tvrda, evo kako to da sprečite

Vesna Vukadinović Vesti 20.02.2025 09:27 0

Mnoge domaćice naprave grešku kada spremaju džigericu, pa ne bude mekana i sočna.

džigerica

Shutterstock

Jedan od najčešćih i najbržih načina pripremanja džigerice je prženje. Ali tom prilikom mnoge domaćice naprave jednu grešku zbog koje jelo ne bude ukusno. Džigerica je veoma zdrava, ima malo masti, a u 100 g pileće džigerice ima samo 120 kcal. To je čini odličnim dijetetskim jelom. Bogata je gvožđem i pomaže u borbi protiv anemije, jača imunitet i daje snagu. Međutim, važno je znati jedan trik kako bi spremljena džigerica bila meka i ukusna.

Naime, pre prženja džigerice ne treba je soliti. Ako je džigerica koju ste pripremili suva i tvrda, to je zato što ste je posolili pre prženja. Začinite je tek nakon prženja. Po mogućstvu neposredno pre serviranja. Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti tokom prženja. Samo će biti mnogo ukusnija i mekša.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Video:

Ana je otišla na kasting za manekenke, izbacili su je jer ima premasne kukove, a evo kako ona izgleda #najzena #zena #žena #viral #viralvideo #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)