Jedan od najčešćih i najbržih načina pripremanja džigerice je prženje. Ali tom prilikom mnoge domaćice naprave jednu grešku zbog koje jelo ne bude ukusno. Džigerica je veoma zdrava, ima malo masti, a u 100 g pileće džigerice ima samo 120 kcal. To je čini odličnim dijetetskim jelom. Bogata je gvožđem i pomaže u borbi protiv anemije, jača imunitet i daje snagu. Međutim, važno je znati jedan trik kako bi spremljena džigerica bila meka i ukusna.
Naime, pre prženja džigerice ne treba je soliti. Ako je džigerica koju ste pripremili suva i tvrda, to je zato što ste je posolili pre prženja. Začinite je tek nakon prženja. Po mogućstvu neposredno pre serviranja. Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti tokom prženja. Samo će biti mnogo ukusnija i mekša.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Video: