Jedan od najčešćih i najbržih načina pripremanja džigerice je prženje. Ali tom prilikom mnoge domaćice naprave jednu grešku zbog koje jelo ne bude ukusno. Džigerica je veoma zdrava, ima malo masti, a u 100 g pileće džigerice ima samo 120 kcal. To je čini odličnim dijetetskim jelom. Bogata je gvožđem i pomaže u borbi protiv anemije, jača imunitet i daje snagu. Međutim, važno je znati jedan trik kako bi spremljena džigerica bila meka i ukusna.
Naime, pre prženja džigerice ne treba je soliti. Ako je džigerica koju ste pripremili suva i tvrda, to je zato što ste je posolili pre prženja. Začinite je tek nakon prženja. Po mogućstvu neposredno pre serviranja. Ovo održava džigericu vlažnom iznutra i neće se stvrdnuti tokom prženja. Samo će biti mnogo ukusnija i mekša.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Video: