Mnogi ljudi često bacaju banane čim postanu smeđe i prezrele ne znajući da ih zapravo mogu iskoristiti na pametan način. Stručnjak za sveže namirnice Džoi Klark otkrio je dva sjajna načina kako iskoristiti te prezrele banane, a svoje savete podelio je s pratiocima na TikToku.
Džoi je poznat i po deljenju saveta o uzgoju voća i povrća pa su mnogi njegovi pratioci zahvalni na korisnim idejama za bolju iskoristivost hrane, piše Mirror.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA
![img](https://trpeza.alo.rs/data/images/2024-10-10/102741_sarma-iz-rerne_f.webp?timestamp=1728511200)
SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
![img](https://trpeza.alo.rs/data/images/2024-10-15/103237_shutterstock-1039728490_f.webp?timestamp=1728943200)
CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
![img](https://trpeza.alo.rs/data/images/2024-10-14/103171_shutterstock-762738523_f.webp?timestamp=1728856800)
BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Recept za ukusne rolnice
"Sledeći put kad vaše banane budu izgledale prezrelo, možete ih iskoristiti za pripremu brzog obroka za sebe ili ih možete upotrebiti za biljke. Ponekad stare banane završe u smeću, a to je šteta jer ih možete iskoristiti na mnoge načine", rekao je Džoi dok je držao snop prezrelih banana.
Prvo je ogulio banane i ostavio kore za kasnije, a potom je zdrobio voće u činiji. Dodao je smeđi šećer i brašno, mešajući sastojke dok se nije formirala smesa.
"Razvaljajte je valjkom na ravnoj površini dok ne bude otprilike jedan centimetar debela, premažite rastopljenim maslacem i pospite cimetom. Zatim je nasecite, zarolajte u rolade i pecite oko 25 minuta", nastavio je.
"Ovako ćete pripremiti najukusnije rolnice od banane i cimeta", rekao je Džoi, ali je i upozorio: "Smesa može biti jako lepljiva pa obavezno stavite brašno na površinu i valjak, a ruke navlažite da izbegnete nered. Na svakih 150 g banane koristim 110 g brašna i jednu šoljicu smeđeg šećera."
Bonus video: