Pita sa jabukama je idealna zimska poslastica. Kombinacija prhkog testa i slatkog fila od jabuka i cimeta, pravi je raj za sva čula. Saznali smo jedan trik koji primenjuju kuvari u restoranima kada prave pitu s jabukama, da ne bi bila gnjecava.
Sastojak koji pitu čini vazdušastom
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Ukoliko u lenju pitu s jabukama dodate još jedan sastojak koji nije uobičajen u receptima, ona će biti savršena i neće se raspadati. Pre nego što na testo stavite nadev od jabuka, koru pospite prezlama, koje će pokupiti višak soka od jabuka i tako sprečiti da se testo razvodnji i postane gnjecavo. Testo pite ostaće prhko i vazdušasto.

Shutterstock
Kako da vam pita s jabukama uvek uspe
Prvo zamesite testo i podelite na dva dela. Testo stavite u plastičnu foliju i ostavite u frižideru pola sata do sat vremena. Kada napravite prvu koru i stavite u pleh, pospite je prezlama. Zatim rasporedite fil od jabuka i preko njega pospite još malo prezli. Potom stavite drugu koru, izbockajte viljuškom i premažite umućenim žumancem.
Video: