Pita sa jabukama je idealna zimska poslastica. Kombinacija prhkog testa i slatkog fila od jabuka i cimeta, pravi je raj za sva čula. Saznali smo jedan trik koji primenjuju kuvari u restoranima kada prave pitu s jabukama, da ne bi bila gnjecava.
Sastojak koji pitu čini vazdušastom
Ukoliko u lenju pitu s jabukama dodate još jedan sastojak koji nije uobičajen u receptima, ona će biti savršena i neće se raspadati. Pre nego što na testo stavite nadev od jabuka, koru pospite prezlama, koje će pokupiti višak soka od jabuka i tako sprečiti da se testo razvodnji i postane gnjecavo. Testo pite ostaće prhko i vazdušasto.
Kako da vam pita s jabukama uvek uspe
Prvo zamesite testo i podelite na dva dela. Testo stavite u plastičnu foliju i ostavite u frižideru pola sata do sat vremena. Kada napravite prvu koru i stavite u pleh, pospite je prezlama. Zatim rasporedite fil od jabuka i preko njega pospite još malo prezli. Potom stavite drugu koru, izbockajte viljuškom i premažite umućenim žumancem.
Video: