Uz ovaj preliv svaka pita uspe! U pekarama ga stavljaju i u slane i u slatke, zato su uvek vazdušaste i sočne!

Vesna Vukadinović Vesti 06.01.2025 15:52 0

Ako želite da napravite pitu kao iz restorana ili pekare, upotrebite preliv koji če je učiniti savršenom.

pite

Shutterstock

Za vreme praznika skoro da nema kuće u kojoj se ne prave pite, bilo da su slane ili slatke. Mogu da se jedu za doručak, kao predjelo za ručak, večeru, a odlična su i užina ako preostane nešto za sutradan. Ali sigurno ste primetili razliku između pite koju napravite sami i one koju kupite u pekari? To je zato što oni najčešće koriste jedan preliv, od kojeg svaka pita bude lepša i vazdušastija.

Dajemo vam recept za univerzalan preliv, koji se koristi za sve vrste pita. Profesionalni kuvari ga stavljaju i u slane i u slatke pite. Oduševićete se rezultatom.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

Sastojci:

1 suvi kvasac

2 šolje mleka

1 šolja ulja

7 kašika brašna

so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)

Piprema:

Sve sastojke pomešajte u činiji, dobro ih sjedinite. Svaku koru premažite prvo ovom smesom, pa je nafilujte na uobičajen način pripremljenim filom koji ide po vašem receptu. Ostatak preliva sipajte preko gotove pite i ostavite da pre pečenja odstoji 1,5 sat. Kada je ispečete, biće sočna i vazdušasta.

Video:

Komentari (0)