Na koliko stepeni treba da se spremaju meso, kolač, testenine... Sve će ostati sočno i premekano, prste da poližete

Izvor: Nedeljko Tišanović Vesti 27.12.2024 08:59 0

Da bi meso bilo sočno i sa hrskavom zlatnom koricom, treba ga peći na odgovarajućoj temperaturi.

rerna

Shutterstock

Preporučuje se da pečenje započnete na temperaturi između 200 i 230 stepeni, a potom smanjite na 180 stepeni. Ovo će pomoći da meso ostane sočno, dok će spolja dobiti lepu hrskavicu. Ako pečete veći komad mesa, obavezno ga zasecite kako bi se ravnomerno ispeklo. Takođe, meso treba da stoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena pre pečenja, jer će tako bolje zadržati sočnost.

Povrće se može peći zajedno sa mesom, ali treba obratiti pažnju da ne bude prepečeno. Pre pečenja, povrće dobro prosušite kako bi bilo hrskavo spolja, a sočno unutra.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Za pečenje jela kao što su testenine ili lazanje, najbolje je koristiti vatrostalnu činiju kako bi jelo zadržalo sočnost, a površina dobila hrskavu koricu. Kada pripremate jela sa sirom, rendani sir stavite na kraju pečenja kako bi se samo istopio, a ne izgoreo.

Što se tiče pečenja kolača, ako u receptu nije precizirana temperatura, obično se peku na 160-180 stepeni. Ova temperatura omogućava da se belančevine i šećer pravilno povežu, dajući kolaču bolju aromu i teksturu. Takođe, sastojci kolača, kao i jaja, treba da stoje na sobnoj temperaturi sat vremena pre pripreme kako bi kolač bio ravnomerno pečen.



Bonus video:

   
  $bp("TargetVideo_35224352", {"video":"1921316","width":"16","height":"9","id":"37042"}); 
img
17. 03. 2025 21:50

DETALjAN POSTUPAK: Kako se podnosi zahtev za penziju?

img
18. 03. 2025 01:34

Našle vreme samo za njih: Matora i Dragana se konačno osamile van ostalih učesnika, pa obavile turu ćaskanja (VIDEO)

img
17. 03. 2025 17:51

SKUPA TRKA Altman odbio Maska, novi okršaj na vidiku

img
17. 03. 2025 21:40

NOVI PAZAR RAZBIO ŽELEZNIČAR: Plavo-beli napravili veliki korak ka plej-ofu

img
17. 03. 2025 17:36

NATO JE U IGRI Kolumbija menja flotu – ulaže silan novac na nove avione

img
18. 03. 2025 03:18

I KADA NE IGRA, DOMINIRA! Legendarni košarkaš nema dilemu: Nikola Jokić je MVP! (VIDEO)

img
18. 03. 2025 02:15

Sevaju varnice: Dragana i Matora sve bliže jedna drugoj, na korak su do poljupca (VIDEO)

img
19. 02. 2025 08:43

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!

img
18. 03. 2025 03:07

Slađa Poršelina postala sinonim za dno: Umislila da je Terzi posebna, on joj opalio šamar realnosti! (VIDEO)

img
17. 03. 2025 21:30

CRVENA ZVEZDA I PANČEV ZA UGROŽENE U KOČEVU: Ideja koja je oduševila region

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
17. 03. 2025 17:16

BRŽE I NE MOŽE – predstavljen sistem koji puni EV za pet minuta

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

img
17. 03. 2025 21:26

ANALITIČAR OBJASNIO NA N1: Nije bilo ni Vorteksa ni zvučnog topa (VIDEO)

img
17. 03. 2025 07:17

RAZBIJANJE MITA O "ZVUČNOM TOPU" U 30 SEKUNDI Ovaj snimak SVE pokazuje - pogledajte šta rade redari i kako se ponašaju OVI ljudi (VIDEO)

img
17. 03. 2025 21:55

SVET SE SMEJE DALASU: Dali Dončića za Dejvisa, pa poslali Amerikanca u razvojnu ligu

Komentari (0)