Odmah umesite testo i uživajte u domaćim kiflicama.
Sastojci:
- 1,200gr brašna
- 500 ml toplog mleka
- 2 kocke svežeg kvasca
- 1 kašika šećera
- 150 ml ulja
- 2 jaja
- 3 kasicice soli
- 1 jaje za premazivanje
- 250 gr margarina
- susam za posipanje
- seme lana za posipanje
Priprema:
- Rastvorite kvasac u toplo mleko, dodajte ostale namirnice i na kraju dodajte brašno. Umesite glatko testo, i podelite na deset jufki.
- Od svake jufke razviti okruglu koru i presecite na deset delova. Na svaki deo na početku stavite po malo izmrvljenog sira, skupite krajeve sa obe strane i uvijte kiflicu, kao na slici.
- Ovo ponoviti sa svim jufkama i gotove kiflice staviti u nauljen pleh, od ove količine oko tri pleha kiflica se ispeku.
- Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Preko kiflica stavite margarin.
- Pola kiflica pospite sa susamom, pola sa lanom. Kako ko voli i ostavite da testo naraste.
- Nadosle kiflice pecemo na 200 stepeni oko 30 minuta.
PRIJATNO