Nagrađivani kuvar Džef Bejker, koji ima više od 30 godina iskustva, podelio je svoje tajne o najboljem načinu pripreme kobasica i otkrio koje uobičajene greške treba izbegavati. On je kuvao za muzičke legende, poput grupe Kvin.
Pravilna priprema kobasica
* Ne stavljajte kobasice direktno iz frižidera u tiganj: Bitno je da kobasice odstoje 20 minuta na sobnoj temperaturu pre prženja. To će pomoći ravnomernom pečenju, a takođe će sprečiti pucanje kožice.
* Stavite kobasice u tiganj: Koristite težak tiganj s neprianjajućim premazom i stavite na srednje nisku temperaturu.
* Dodajte kašičicu masti: Protresite tiganj dok dno nije potpuno prekriveno mašću, a zatim propsite višak.
* Kobasice ne smeju da se dodiruju i treba da se prže na stalnoj temperaturi: Redovno ih okrećite kako bi dobile bogatu zlatnu boju. Za tradicionalnu kobasicu, ovaj proces treba da traje 10-12 minuta.
* Neka se kobasice odmaraju pre služenja: Kobasica bi trebalo da ima temperaturu od 70 stepeni i da bude čvrsta na dodir. Zato treba da odstoji nekoliko minuta.
Šta treba izbegavati?
1. Probadanje pri prženju kvalitetnih kobasica s visokim udelom mesa: Zbog toga može iscuriti sok i na kraju ćete dobiti suvu, bezukusnu kobasicu.
2. Nikad nemojte pržiti u dubokom ulju: To može učiniti kožu tvrdom i kobasicu suvom.
3. Nemojte misliti da će pečenje i prženje dati iste rezultate: Pečenje ne pruža hrskavost koju dobijate prženjem.
.
Video:
.