Nagrađivani kuvar Džef Bejker, koji ima više od 30 godina iskustva, podelio je svoje tajne o najboljem načinu pripreme kobasica i otkrio koje uobičajene greške treba izbegavati. On je kuvao za muzičke legende, poput grupe Kvin.
Pravilna priprema kobasica
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
* Ne stavljajte kobasice direktno iz frižidera u tiganj: Bitno je da kobasice odstoje 20 minuta na sobnoj temperaturu pre prženja. To će pomoći ravnomernom pečenju, a takođe će sprečiti pucanje kožice.
* Stavite kobasice u tiganj: Koristite težak tiganj s neprianjajućim premazom i stavite na srednje nisku temperaturu.
* Dodajte kašičicu masti: Protresite tiganj dok dno nije potpuno prekriveno mašću, a zatim prospite višak.
* Kobasice ne smeju da se dodiruju i treba da se prže na stalnoj temperaturi: Redovno ih okrećite kako bi dobile bogatu zlatnu boju. Za tradicionalnu kobasicu, ovaj proces treba da traje 10-12 minuta.
* Neka se kobasice odmaraju pre služenja: Kobasica bi trebalo da ima temperaturu od 70 stepeni i da bude čvrsta na dodir. Zato treba da odstoji nekoliko minuta.
Šta treba izbegavati?
1. Probadanje pri prženju kvalitetnih kobasica s visokim udelom mesa: Zbog toga može iscuriti sok i na kraju ćete dobiti suvu, bezukusnu kobasicu.
2. Nikad nemojte pržiti u dubokom ulju: To može učiniti kožu tvrdom i kobasicu suvom.
3. Nemojte misliti da će pečenje i prženje dati iste rezultate: Pečenje ne pruža hrskavost koju dobijate prženjem.
.
Video:
.