Iskusne domaćice otkrile su jednostavan trik za produžavanje svežine peršuna bez zamrzavanja.
Da biste očuvali peršun, u posudu sipajte vodu, dodajte kašiku sode bikarbone i u njoj isperite peršun.
Zatim, poprskajte dasku za sečenje sirćetom i obrišite je krpom, a potom iseckajte peršun.
Teglu čuvajte u frižideru, gde će peršun ostati svež i zadržati aromu i ukus i do mesec dana.
Peršun je najpopularniji začin u svetu, koji se može pronaći skoro u svakom supermarketu tokom cele godine (naravno, najbolji je iz sopstvene bašte).
Ima delikatesni i osvežavajući ukus i prelepo lišće svetlozelene boje, zbog čega je nezamenljiv kao začin ili ukras za jelo.
Toliko smo navikli na peršun, da često i ne razmišljamo o tome, da ovo nije samo začin, nego i biljka, koja ima visoke nutritivne vrednosti i lekovita svojstva.
Bonus video: