Ma da li je ovo moguće? Ostaje svež i do mesec dana: Evo kako da sačuvate pun miris i ukus peršuna

Nedeljko Tišanović Vesti 26.11.2024 10:01 0

Vredi isprobati!

Shutterstock/butterfly's dream

Shutterstock/butterfly's dream

Iskusne domaćice otkrile su jednostavan trik za produžavanje svežine peršuna bez zamrzavanja.

Da biste očuvali peršun, u posudu sipajte vodu, dodajte kašiku sode bikarbone i u njoj isperite peršun.

Zatim, poprskajte dasku za sečenje sirćetom i obrišite je krpom, a potom iseckajte peršun.

Na dno tegle stavite papirni ubrus, a zatim ubacite iseckani peršun.

Teglu čuvajte u frižideru, gde će peršun ostati svež i zadržati aromu i ukus i do mesec dana.

Peršun je najpopularniji začin u svetu, koji se može pronaći skoro u svakom supermarketu tokom cele godine (naravno, najbolji je iz sopstvene bašte).

Ima delikatesni i osvežavajući ukus i prelepo lišće svetlozelene boje, zbog čega je nezamenljiv kao začin ili ukras za jelo.

Toliko smo navikli na peršun, da često i ne razmišljamo o tome, da ovo nije samo začin, nego i biljka, koja ima visoke nutritivne vrednosti i lekovita svojstva.


Bonus video: 
@najzena.rs Evo šta Ivanka Tramp misli o maćehi Melaniji! Istina izašla na videlo! #najžena #žena #zena #viralvideos #viral #fyp ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading