Jesen nas poziva da uđemo u kuhinju, zasučemo rukave i zamesimo najukusnije sezonske poslastice. Naravno, mislimo na one sa cimetom, jabukama, bundevom i svim ostalim neodoljivim začinima koji greju i dušu i telo.
Mafini su definitivno jedni od najpopularnijih delicija koje se lako prave, a izgledaju iznenađujuće impresivno i imaju pobednički ukus.
Recept ćemo staviti na vama, a mi ćemo pružiti genijalan trik uz pomoć kog će izgledati kao da ste ih doneli iz pekare. Uz to, se neće ni prelivati, ni zalepiti za kalup.
Profi mafini
Zaboravite na papirne korpice za mafine. Nema potrebe da trošite novac pored običnog pek papira. Metoda je vrlo jednostavna i neće vam biti potrebna posebna oprema.
Dovoljno je samo da u ruke uzmete makaze i pek papir. Pek papir isecite u obliku kvadrata. Sve četiri horizontalne linije zasecite do sredine papira.
Zasečene papire stavite u kalup za mafine. Upotrebite čašu veličine rupe u kalupu kako biste priljubili papir i oblikovali ga tako da može da zadrži smesu za mafine. Sipajte smesu za mafine u kalup i pecite onoliko dugo koliko piše u receptu.
Postupak možete pogledati u video snimku ispod:
Bonus video: