Skoro svako jelo počinje dinstanjem crnog luka, a neprijatan miris se raširi po celoj kući i upije u stvari, pa se danima oseća. Glavni krivac za taj neprijatan miris je oslobađanje sumpora iz luka, do kojeg dolazi prilikom termičke obrade. Ipak, postoji način pomoću kojeg se to može izbeći.
Primenite trik profesionalnih kuvara
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Kuvari prilikom dinstanja crnog luka koriste sodu bikarbonu. Posle seckanja crnog luka, stavite ga na zagrejano ulje i dodajte jednu kašičicu sode bikarbone. Ukoliko se radi o većoj količini luka (više od 500 g), potrebno je dodati supenu kašiku sode bikarbone. Izmešajte i luk dinstajte kao obično.
Može da zameni i brašno
Osim što će soda bikarbona pomoći da se miris crnog luka ne širi po kući, možete izbeći i zapržavanje jela, jer će soda bikarbona lepo zgusnuti luk i postići isti efekat u jelu kao zaprška koju ste napravili sa brašnom.
.
Video:
.