Kako da cela kuća ne miriše luk: Za vreme dinstanja, uradite ovo i neće se danima osećati

Vesti 04.11.2024 12:11 0

Posle dinstanja luka u kući ostane neprijatan miris, čak i danima, jer luftiranjem ne može potpuno da se ukloni.

luk

Shutterstock

Skoro svako jelo počinje dinstanjem crnog luka, a neprijatan miris se raširi po celoj kući i upije u stvari, pa se danima oseća. Glavni krivac za taj neprijatan miris je oslobađanje sumpora iz luka, do kojeg dolazi prilikom termičke obrade. Ipak, postoji način pomoću kojeg se to može izbeći.

Primenite trik profesionalnih kuvara

Kuvari prilikom dinstanja crnog luka koriste sodu bikarbonu. Posle seckanja crnog luka, stavite ga na zagrejano ulje i dodajte jednu kašičicu sode bikarbone. Ukoliko se radi o većoj količini luka (više od 500 g), potrebno je dodati supenu kašiku sode bikarbone. Izmešajte i luk dinstajte kao obično.

Može da zameni i brašno

Osim što će soda bikarbona pomoći da se miris crnog luka ne širi po kući, možete izbeći i zapržavanje jela, jer će soda bikarbona lepo zgusnuti luk i postići isti efekat u jelu kao zaprška koju ste napravili sa brašnom.

.

Video:

 

 

.

 

Komentari (0)
Loading