Više je nikada nećete kupiti, biće kao one iz najboljih italijanskih pećnica: Ispravite ove greške i napravite najsavršeniju picu kod kuće

Nedeljko Tišanović Vesti 28.10.2024 21:55 0

Prste da poližete...

Shutterstock/J.NATAYO

Shutterstock/J.NATAYO

Pica je osnovno jelo, ali postoje sitnice koje treba uzeti u obzir kako bi ispala savršena. Proces pripreme nije komplikovan—samo je potrebno zamesiti testo, premazati ga kečapom, posuti sirom i dodati šunku ili kobasicu i origano. Ipak, često pravimo greške koje utiču na krajnji rezultat.

Previše sira: Iako ljubitelji sira često dodaju velike količine, previše sira može uništiti picu. Na primer, ako koristite mocarelu, nekoliko komada je dovoljno. Višak sira može osloboditi previše tečnosti, što rezultira vlažnim i gnjecavim testom. Ovo važi i za polutvrdi sir poput gaude.

Nepravilno razvlačenje testa: Ako preferirate tanko testo, može se desiti da ga previše razvučete, a nadev završi na plehu. Umesto oklagije, koristite nežnije pokrete rukama kako biste razvukli testo na željenu veličinu. Takođe, važno je da testo bude sobne temperature kako bi se lakše razvlačilo.

Previše nadeva: Kao i sa sirom, lako se može preterati s šunkom, povrćem i drugim sastojcima. Više sastojaka može natopiti testo i učiniti ga vlažnim, što će otežati jelo bez pribora. Ostavite deo pice bez nadeva kako bi testo moglo "disati".

Nezagrejavanje pleha: Da biste postigli hrskavu picu, pleh za pečenje treba staviti u rernu da se zagreje zajedno s njom. Prebacite pripremljenu picu na vruć pleh pre pečenja.

Preniska temperatura pečenja: Pice se u picerijama peku na 300 stepeni, dok kod kuće rerna treba biti zagrejana na 250 stepeni. Pica se peče samo 10 minuta, a najbolje je staviti je na najniži nivo rerne kako bi testo bilo hrskavo. 

Prateći ove savete, možete poboljšati svoje veštine pravljenja pice i uživati u savršenom obroku!



Bonus video: 

@najzena.rs Tri srpske torte među 100 najboljih! Šta mislite koje? #najzena #zena #fypシ゚ #fyp #goviral #foryou ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading