Postoji tajno dugme na mašini za pranje: Ako ga pritisnete, veš gotovo da ne morate sušiti

Slobodanka Ćorić Vesti 28.10.2024 17:01 0

Upravo je taj „skriveni“ program privukao veliku pažnju korisnika društvenih mreža, nakon što je jedna korisnica na Instagramu podelila video s praktičnim savetom za dvostruku centrifugu

veš mašina

Printscreen/Instagram

S dolaskom jeseni i nižih temperatura, sve više ljudi suočava se s izazovom sušenja veša koji je teško izložiti suncu i vetru. Međutim, postoji jednostavan trik koji može ubrzati sušenje, a krije se u funkcijama mašine za pranje veša.

Naime, novije mašine za pranje veša imaju poseban program za dvostruko centrifugiranje, koji osigurava da veš nakon pranja izlazi manje vlažan, čime se značajno skraćuje vreme sušenja. Upravo je taj „skriveni“ program privukao veliku pažnju korisnika društvenih mreža, nakon što je jedna korisnica na Instagramu podelila video s praktičnim savetom za dvostruku centrifugu. „Dvostruka centrifuga za pobedu“, napisala je u opisu svog videa, u kojem savetuje sve da koriste ovu funkciju.

Video je brzo postao viralan, a korisnica objašnjava: "Dvostruko centrifugirajte svoj veš! Tako će vaša odeća nakon pranja biti manje vlažna, što znači da će se brže osušiti." Dodatna centrifuga omogućava efikasnije cedjenje viška vode iz veša, čineći ga pogodnijim za sušenje, bilo da ga ostavljate u zatvorenom prostoru ili stavljate na sušilicu.

Korisnica takođe napominje i važan trik da se odeća ne gužva: "Uvek brzo protresite svoju odeću pre nego što je stavite na sušenje, kako biste uklonili sve nabore." Na taj način, ne samo da će odeća brže da se osuši, već će biti manje zgužvana i lakša za peglanje.

 

 

S obzirom na popularnost ove objave, jasno je da će dvostruka centrifuga postati neizostavni deo rutine pranja i sušenja, posebno tokom hladnijih meseci kada sušenje napolju postaje pravi izazov.

 

Komentari (0)
Loading