Sedam znakova povišenog šećera u krvi: Otkrijte ih na vreme, masnoća ispod brade, oblik lica...

Slobodanka Ćorić Vesti 28.10.2024 11:25 0

Visoka razina šećera u krvi, poznata i kao hiperglikemija, može biti opasna jer može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija ako se ne leči

dijabetes

Shutterstock

Visok nivo šećera u krvi može dovesti do mnogih zdravstvenih problema, uključujući probleme s očima, oštećenje bubrega, oštećenje živaca i kardiovaskularne bolesti.

Doktor Eric Berg je u videu na YouTubeu upozorio na sedam znakova koji se mogu pojaviti na vašem licu ako imate problema sa šećerom u krvi.

Visoka razina šećera u krvi, poznata i kao hiperglikemija, može biti opasna jer može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija ako se ne leči. Može uzrokovati trajna oštećenja očiju, bubrega, živaca i krvnih sudova, te može dovesti do koronarnih srčanih bolesti.

Rani simptomi visoke razine šećera u krvi uključuju povećanu žeđ, često mokrenje, glavobolje i zamagljen vid. Dugoročni simptomi uključuju ekstremni umor, gubitak težine, kožne ili vaginalne gljivične infekcije i poteškoće u zaceljivanju rana ili ožiljaka.

Oblik lica

Dr. Berg kaže da ako neko ima okruglo i natečeno lice, možda ima previše insulina i konzumira previše ugljenih hidrata.

Oči

Crvene oči mogu ukazivati na problem s jetrom. "To može biti i zbog nedostatka sna ili vitamina B2 i B3. Ali obično je to problem s jetrom," tvrdi Berg.

Tkivo oko očiju

Otečenost ispod očiju može biti dobar pokazatelj da su bubrezi preopterećeni zbog previše zadržane tečnosti.

Masnoća ispod brade

Masnoća ispod brade rezultat je nakupljanja masnoće. "To ne utiče samo na vaš izgled, već može izazvati i probleme poput apneje u snu," upozorava dr. Berg.

Tekstura kože

Masna koža može značiti da osoba ima nedostatak cinka. Takođe može značiti da imaju visoke androgene zbog visokog insulina.

Suva, ljuskava koža

Dr. Berg upozorava da to može biti zbog problema s jetrom ili previše omega-6 masnih kiselina. Riblje ulje od bakalara sadrži omega-3 masne kiseline, vitamin A i vitamin D, što može pomoći kod suve, ljuskave kože i masne kože.

Akne

Stručnjak je rekao: "Akne mogu proizaći iz visokih androgena, što je zapravo previše insulina. Cink i promena u ishrani mogu biti korisni."

Komentari (0)
Loading