Kesten je veoma svestran, a posebno ga volimo kada je pečen.
Pečene kestene često kupujemo od uličnih prodavaca koji ih pripremaju u svim vremenskim uslovima. Ako želite da ih ispečete sami, evo jednostavnog načina.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Prvo, pripremite oko 450 grama kestena. Isperite ih u vodi i ocedite. Na svakoj kestenovoj ljušturi, oštrim nožem napravite zarez u obliku slova X, pazite da ne probušite unutrašnjost.
Potopite kestene u hladnu vodu i ostavite ih da odstoje 30 minuta kako bi ostali sočni. Dok se namaku, zagrijte rernu na 200 stepeni. Ocedite kestene (ne morate ih sušiti) i rasporedite ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih oko 20 minuta, uz povremeno okretanje. Kada su pečeni, kora će se blago odvojiti od unutrašnjosti. Nakon pečenja, istresite kestene na kuhinjsku krpu i sakupite krajeve krpe u sredini da napravite malu vreću. Ostavite ih tako 10 minuta da se "otpuste". Na kraju, oljuštite kestene i uživajte u ovom jesenjem specijalitetu!
Bonus video: