"Krevet treba da izgleda ovako ujutru": Lekar iznenadio savetom, pa postao viralni hit na društvenim mrežama

Tatjana Badarević Vesti 16.10.2024 10:03 0

Ovu snimak je popularni lekar započeo pokazavši svoj nenamešteni krevet uz jedan prilično neočekivan savet

Nameštanje kreveta

Shutterstock

 

Dr. Sermed Mezher, lekar opšte prakse iz Londona, koji se može pohvaliti s više od 200.000 TikTok pratilaca, pozvao ih je da zbog konkretnog razloga, koji je i naveo, ujutru odmah nakon ustajanja ne nameštaju krevet.

Lekar Sermed Mezher je snimak započeo pokazavši svoj nepospremljeni krevet uz savet: "Ujutru ostavite krevet u ovakvom stanju, zdravlje će vam biti zahvalno."

Pojasnio je da u krevetu nikada niste sami jer u njemu žive milioni grinja koje se "preko noći hrane našim tkivom".

Zapravo, grinje su paraziti koji žive u ljudskom okruženju, na posteljini, tepisima i u kućnoj prašini. Jedu perut i ostale izumrle ćelije kože, kao i razne druge organske materije, piše Independent.

Krevet ne treba nameštati ujutru

Oduvek se zna da grinje uspevaju na vlazi, a ako krevet nameštate odmah ujutru nakon ustajanja "to im samo pomaže da prežive i razmnože se", pojasnio je dr. Mezher. Dodao je da bi to moglo predstavljati problem za ljude koji su alergični, ali toga nisu svesni.

 

@drsermedmezher “Make Your Bed in the Morning” #wait Making your bed in the morning might seem like a good idea for creating a tidy and organized space, but it can actually contribute to the accumulation of dust mites. Dust mites thrive in warm, humid environments, feeding on dead skin cells. When you make your bed right after getting up, you trap heat and moisture from your body in the sheets and mattress, creating an ideal environment for these microscopic creatures to multiply. Leaving your bed unmade for a while allows the sheets to cool and air out, reducing moisture and making the environment less hospitable for dust mites. Exposing your bedding to fresh air and sunlight can help keep the dust mite population in check, contributing to a cleaner, healthier sleeping environment. While making your bed looks neat, skipping this step right away can actually reduce allergens and improve air quality. #sleep #bed ♬ Suspense, horror, piano and music box - takaya

 

"Grinje mogu prouzrokovati nazalnu kongestiju ili neočekivan osip", nastavio je lekar, pre nego što je ponudio savet kako se toga rešiti.

Savetovao je sledeće: "Ostavite krevet nenamešten 30 minuta do sat vremena nakon što ustanete jer ćete na taj način omogućiti da se vlaga osuši i da se broj grinja smanji. Zaštitne čeršave za dušeke i menjanje posteljine svake nedelje biće od velike pomoći u borbi protiv grinja."

Osim što je njegov virtuelni savet bio koristan, neizbežno je bilo i da ga ubrzo komentarišu njegovi pratioci, TikTokeri.

"Čak ni grinje ne žele da spavaju sa mnom", našalio se jedan, a drugi dodao: "Dobro je što sam lenj". Treći je napisao kako je "znao da postoji dobar razlog zbog kojega jednostavno ne želi da namešta krevet nakon ustajanja."

Bonus video:

 

@najzena.rs Danima je osećala miris pokvarene ribe u kući i za dlaku izbegla tragediju! #najžena #žena #fyp #fypシ゚ #viral #viraltiktok #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading