Prednost kiselog kupusa leži u visokom sadržaju vitamina C. Osim toga, popularan je kao sredstvo protiv mamurluka i doprinosi opštem zdravlju. Samo 100 grama kiselog kupusa sadrži 20 miligrama vitamina C, što jača imuni sistem i usporava proces starenja ćelija i tkiva.
Kiseli kupus takođe obezbeđuje vitamine A, K i kompleks vitamina B, koji pomažu u prevenciji raznih gastrointestinalnih problema, kao što su čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Osim toga, kiseli kupus može smanjiti nivo holesterola u krvi i sprečiti razvoj malignih ćelija. Zahvaljujući tartronskoj kiselini, odličan je dijetetski izbor jer sprečava nakupljanje masnih naslaga.
Recept za kiseli kupus:
Sastojci:
- 2 glavice kupusa
- 6 većih šargarepa
- So (40 gr po 1 kg povrća)
- Voda
Priprema:
Kupus i šargarepu izrendajte i dobro promešajte.
Prelijte povrće vodom dok ne ogrezne. Pritisnite poklopcem i kamenom da se dobro slegne.
Ostavite da ukisne. Nakon nekoliko dana, proverite i uklonite eventualnu pjenu.
Kada se kupus i šargarepa ukisele, služite salatu. Ne postoji zdraviji obrok od ovog!