Hrana dugovečnih: Jedite ovu salatu, od nje nema ništa zdravije, a sprečava nakupljanje masnih naslaga

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 15.10.2024 13:37 0

Obezbeđuje vitamine A, K i kompleks vitamina B, koji pomažu u prevenciji raznih gastrointestinalnih problema, kao što su čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu

Hrana dugovečnih: Jedite ovu salatu, od nje nema ništa zdravije, a sprečava nakupljanje masnih naslaga

pixabay

Prednost kiselog kupusa leži u visokom sadržaju vitamina C. Osim toga, popularan je kao sredstvo protiv mamurluka i doprinosi opštem zdravlju. Samo 100 grama kiselog kupusa sadrži 20 miligrama vitamina C, što jača imuni sistem i usporava proces starenja ćelija i tkiva.

Kiseli kupus takođe obezbeđuje vitamine A, K i kompleks vitamina B, koji pomažu u prevenciji raznih gastrointestinalnih problema, kao što su čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Osim toga, kiseli kupus može smanjiti nivo holesterola u krvi i sprečiti razvoj malignih ćelija. Zahvaljujući tartronskoj kiselini, odličan je dijetetski izbor jer sprečava nakupljanje masnih naslaga.

Recept za kiseli kupus:

Sastojci:

  • 2 glavice kupusa
  • 6 većih šargarepa
  • So (40 gr po 1 kg povrća)
  • Voda

Priprema:

Kupus i šargarepu izrendajte i dobro promešajte.

Stavite smesu u plastično bure, ređajući povrće i so.
Prelijte povrće vodom dok ne ogrezne. Pritisnite poklopcem i kamenom da se dobro slegne.
Ostavite da ukisne. Nakon nekoliko dana, proverite i uklonite eventualnu pjenu.
Kada se kupus i šargarepa ukisele, služite salatu. Ne postoji zdraviji obrok od ovog!

 

 

 

Komentari (0)