Jesenji cvet koji opstaje do debelog minusa: Otporan je na hladnoću, pa će vam terasa biti lepa i tokom zime

Vesti 06.10.2024 11:15 0

Pošto je cveće koje ste do sada imali počelo da vene, pravi je trenutak da posadite cvet koji je otporan na hladnoću.

cveće

Shutterstock

Ako želite da gajite biljke na terasi i u hladnim danima, pravo je vreme da nabavite vresak. To je zimzeleno grmlje sa malim cvetovima u obliku zvona različitih nijansi. Ne zahteva posebnu negu i bujno cveta od septembra do prvih mrazeva.

cveće

Shutterstock

 

Vresak treba sada posaditi

Ukoliko svoje dvorište ili terasu želite ukrasiti ovom lepom biljkom pripazite na odabir zemljišta. Vresku najviše odgovara mešavina peskovitog i kiselog tla s humusom, a sadnja treba da se obavi u proleće ili jesen kad je temperatura oko 10 stepeni. Vresak nije zahtevna biljka. Odlično će izgledati u saksiji, ali i u dvorištu.

cveće

Shutterstock

 

Redovno je zalivajte

Sama biljka jednostavna je za garenje, prilično je otporna i na sušu, ali se ipak preporučuje redovno zalivanje da bi lepo napredovala.  Zemlja oko biljke uvek treba da bude vlažna, ali ne previše natopljena. Posebno u prvim godinama nakon sadnje, zalivanje je ključno za razvoj. Vresak je prilično otporan na hladnoću, ali mlade biljke mogu biti osetljive na jake mrazeve, pa se preporučuje da se zaštite od ekstremnih minusa tokom zime.

Bonus video:

@najzena.rs Karleuša odgovorila na pitanje kakvom tipu muškarca bi uvek rekla ‘ne’! #najzena #najzenasrbije #fyp #foryoupage #foryou #fypシ゚ #jk #jelenakarleusa ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading