Hitno, hitno isključite ove aparate jer vuku struju kao ludi: Računi skaču zbog ovih "vampirskih uređaja", jedan stavno držite uključen

Nedeljko Tišanović Vesti 23.09.2024 09:55 0

Obavezno obratite pažnju na ovo...

produžni kabl

Shutterstock

Neki uređaji mogu ludački trošiti energiju u vašim domovima, što dovodi do nepotrebnog povećanja troškova na računima za struju.

Kako se zimski meseci brzo približavaju, mnogi od nas razmišljaju o načinima kako da smanje potrošnju energije. Kriza troškova života još uvek nije prošla, a mnogi pokušavaju da uštede gde god mogu. Jedan jednostavan način da smanjite račune za energiju jeste da osigurate da nepotrebni električni uređaji budu isključeni.

Osim što će vam pomoći da smanjite troškove, neke jednostavne promene u načinu života će takođe pozitivno uticati na životnu sredinu. Na društvenim mrežama, posebno na TikToku, sve više se govori o takozvanim "vampirskim uređajima" koje treba isključiti iz struje kako biste sprečili trošenje energije u vašem domu.

Iako nisu u upotrebi, ovi uređaji i dalje "apsorbuju vašu energiju", a niko ne voli da baca novac.

Ian Palmer-Smith, stručnjak za uređaje iz kompanije Domestic & General, ranije je naveo "najgore uređaje" koje domaćinstva "nikada ne bi trebala ostavljati na stanju pripravnosti". To uključuje "vampirske uređaje" koje je potrebno fizički isključiti iz struje, poput televizora i mikrotalasnih pećnica.

Neki misle da je dovoljno samo ih isključiti, ali mnogi električni proizvodi i dalje troše energiju kada su ostavljeni priključeni – često se nazivaju "vampirskim uređajima".

Među najčešćim vampirskim uređajima su mašine za pranje veša, mašine za pranje sudova, sušilice, televizori i mikrotalasne pećnice. Takođe, monitori, štampači i aparati za kafu takođe troše puno energije.

Uređaji koji zagrevaju vodu troše puno energije – takođe mašine za pranje sudova i veša. Troše više energije čak i kada su na stanju pripravnosti jer moraju biti spremni da instantno zagreju vodu na zahtev.

 


Bonus video:

Komentari (0)
Loading