Peškiri će biti mekani kao da ste ih upravo kupili: Ovaj prirodni sastojak će ih omekšati do neprepoznatljivosti

Tatjana Badarević Vesti 12.09.2024 15:26 0

Pošto je sirće kiselo razgrađuje ostatke na peškirima i olakšava njihovo pranje u mašini za veš.

peškiri

Shutterstock

 

Iako su novi peškiri često meki na dodir, samo nakon nekoliko pranja peškiri često postaju tvrdi i grubi za kožu. Stručnjakinja za čišćenje i osnivačica stranice "DIY Mommy" Kristina Deni podelila je brzo i efikasno rešenje za ovaj problem, prenosi Express.

"Ako smatrate da vam peškiri postaju kruti, pri pranju dodajte destilovanog sirćeta uz vaš deterdžent. On pomaže da se peškiri obnove i da ponovo postanu pahuljasti", poručila je Kristina.

peškiri

Shutterstock

 

 

Pošto je sirće kiselo, razgrađuje ostatke na peškirima i olakšava njihovo pranje u mašini za veš. Sirće je takođe i prirodni omekšivač jer razgrađuje vlakna peškira, a time uklanja pređašnju tvrdoću i čini ih mekanima na dodir.

Sirće je potrebno uliti u pregradicu mašine za veš, a peškire staviti u mašinu s uobičajenim deterdžentom ili praškom za pranje veša. Važno je naglasiti da ovom slučaju treba izbegavati korišćenje omekšivača.

“Zanimljivo je da prekomerna upotreba omekšivača  vremenom čini moje peškire krutima. Previše omekšivača s većim brojem pranja stvara naslage u vlaknima peškira”, zaključila je stručnjakinja za čišćenje.

Mašinu za veš podesite na pranje vrućom vodom, a nakon što se završi, peškire dobro protresite pre nego što ih osušite.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading