Omiljena namirnica u Srbiji mu došla glave: Muškarac hospitalizovan nakon večere i burnog odnosa sa suprugom, bol je bio jeziv!

Vesti 31.08.2024 10:38 0

Lekari objašnjavaju da bacillus cereus može izazvati mučninu samo 30 minuta nakon jela

muškarac

Shutterstock

Lekari u Libanu kažu da su lečili 38-godišnjeg muškarca koji je dobio neobičnu bakterijsku infekciju u svom penisu nakon što je jeo pirinač i imao ,,buran se*s" sa svojom suprugom.

Muškarac star 38 godina zatražio je pomoć od urologa nakon crvenila, otoka i krasta na penisu, koji su trajali veći deo nedelje, piše Dejli mejl.

Dalja analiza je otkrila da su zabrinjavajući simptomi počeli ubrzo nakon što je doživeo napad teške dijareje i povraćanja. Lekari u Američkom univerzitetskom medicinskom centru u Bejrutu, u Libanu, gde se lečio, uzeli su muškarcu bris penisa da bi utvrdili o kakvoj se infekciji radi.

Pronašli su dokaze o bakteriji bacillus cereus, koja se obično nalazi u pirinču koji je predugo bio na sobnoj temperaturi i može izazvati mučninu i stomačne tegobe ako se pojede. 

Oni su zaključili da je neobičnu genitalnu infekciju muškarca izazvala epizoda dijareje i povraćanja koja su se desila skoro odmah nakon ,,napornog se*a" sa njegovom suprugom. Intimni čin može povećati rizik od prodiranja bakterija u kožu usled promena u krvnim sudovima. 

doktor

unsplash.com

 

Bakterije su navodno došle u direktan kontakt sa preponom pacijenta. Lekari su rekli da je "neobično" pronaći bacillus cereus na koži, a kamoli na genitalijama.

Bio je to „prvi slučaj u literaturi“ trovanja hranom penisa. Čovek je lečen lokalnim antibiotikom zvanim fucidna kiselina, koji se obično koristi za lečenje infekcija oka. Pacijentu se takođe kaže da temeljno opere područje i izbegava se*s i samozadovoljavanje dok se sve ne izleči. 

Mesec dana nakon infekcije, pacijent je rekao da više nema osećaj pečenja ili nelagodnosti u predelu genitalija i da se infekcija više nije vratila.

Lekari objašnjavaju da bacillus cereus može izazvati mučninu samo 30 minuta nakon jela. Simptomi su relativno blagi i obično traju oko 24 sata, prema NHS. Dan pre nego što su simptomi počeli, pacijent je sa svojom porodicom pojeo obrok koji je sadržao pirinač. 

Studija, objavljena u časopisu Annals of Medicine and Surgeri, navodi da se infekcije penisa obično javljaju nakon povrede koja stvara otvorenu ranu i uključuje bakterije streptokoka grupe A. 

„U ovom konkretnom slučaju, moguće je da su dijareja i povraćanje koji su kontaminirali penis nakon snošaja verovatno bili izvor infekcije kože“, napisali su autori studije. 

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading