Pisac za sva tri obroka jeo ribu, preporodio se: Lekari zapanjeni rezultatima zbog ovog jelovnika, evo u čemu je tajna

Nedeljko Tišanović Vesti 07.08.2024 16:51 0

Mislio je da će tako biti, a onda se još više iznenadio.

pastrmka sa pečurkama

Shutterstock

Američki pisac i ribar Pol Grinberg sproveo je neobičan eksperiment tokom snimanja dokumentarnog filma. On je celu godinu jeo ribu svaki dan, za doručak, ručak i večeru. Iako je priznao da mu nije bilo lako da se pridržava ovog režima, uspeo je da izdrži. Nakon toga je otišao na lekarski pregled kako bi proverio svoje zdravlje. Rezultati su iznenadili njegovog doktora: dok su svi ostali parametri ostali nepromenjeni, krvni pritisak mu je porastao.

Doktor je bio iznenađen rezultatima nakon što sam godinu dana samo jeo ribu. Jedino ga je zabrinuo skok pritiska — ispričao je Pol i naglasio da je za tih godinu dana ostao potpuno zdrav i da se nijednom nije razboleo. 

Novinarsi su ga jednom prilikom i pitali zašto se odlučio za ovakav režim ishane, a on je bio vrlo iskren i direktan, te je odgovorio da smatra da da će tako uspeti da reši mnoge probleme. 

Već više od 10 godina pišem o ribi i morskim plodovima i ne možete pobeći od činjenice da se riba uvek smatra "zdravom hranom". Takođe sam čuo dokaze koji pokazuju da zemlje koje se hrane ribom imaju niže stope srčanih bolesti, da postoje bolji rezultati testova i slične stvari. Samo sam pomislio, šta ako bih zaista preuzeo ishranu nekoga sa ostrva i zaista učinio ribu glavnom namirnicom svoje ishrane? Hteo sam da vidim da li ću imati neku vrstu efekta, bilo u pogledu srca ili mentalnog zdravlja.

Eksperiment Pola Grinberga privukao je pažnju mnogih medicinskih stručnjaka. Oni su naglasili da konzumacija ribe nije štetna, već je korisna za zdravlje, ali samo ako se praktikuje umerenost.

Omega-3 masne kiseline, koje se nalaze u ribi, imaju brojne zdravstvene prednosti, uključujući poboljšanje funkcije mozga, srca i vida. Ove kiseline se mogu naći u masnoj ribi, biljnim uljima i životinjskim mastima. Preporučuje se da ih jedete jednom ili dva puta nedeljno kako biste imali koristi od njihovih pozitivnih efekata, piše Mondo. 

 

Bonus video: 

 

 

Komentari (0)
Loading