Predlog za nedeljni ručak: Pikantni gulaš sa sočnim mesom koje se topi u ustima, savršeno jelo za hladne dane

Vesna Vukadinović Vesti 10.12.2023 13:54 0

Gulaš je specijalitet od mesa koji se sprema na razne načine. Najukusniji je od junećeg mesa, ali se po želji može praviti i sa svinjskim.

gulaš

Shutterstock

Gulaš možete da jedete samo uz hleb i salatu, ili da dodate uz njega kuvanu testeninu ili krompir.

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

500 g junećeg mesa

100 g suve slanine

200 ml paradajz soka (ili kuvanog domaćeg paradajza)

200 ml belog vina

100 ml vode

4 glavice crnog luka

3 čena belog luka

1 kašika slatke mlevene paprike

1 kašičica ljute mlevene paprike

so, biber

Priprema:

Meso iseći na veće kocke, slaninu na sitnije. U šerpi propržiti slaninu, dodati crni luk isečen na rebarca i dinstati na tihoj vatri dok omekša, pa dodati meso. Na tihoj vatri dinstati dok meso ne omekša. Dodati usitnjen beli luk, sok od paradajza, posoliti, pobiberiti po ukusu. Naliti belim vinom i toplom vodom. Šerpu poklopiti i dinstati dok meso sasvim omekša. Uz gulaš servirati kuvan krompir ili testeninu.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)