Iskopirala doručak Novaka Đokovića, ove rezultate nije očekivala: Marijana napravila obroke po teniserovom receptu, istina je jedna

Nedeljko Tišanović Vesti 07.08.2024 13:26 0

Nije mogla ni da nasluti na kakav će ukus naići.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG, Printscreen

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG, Printscreen

Jedan od ključnih elemenata uspeha Novaka Đokovića je njegova ishrana, koja je samo deo slagalice njegovih istorijskih postignuća. Marijana je odlučila da istraži kako je živeti prema njegovom jelovniku i rezultate svog eksperimenta podelila na svom TikTok profilu.

Na vrhu Đokovićevog menija nalazi se topla voda sa limunom. Ova navika izaziva različita mišljenja među stručnjacima i ljubiteljima zdravih navika. Dok neki veruju da može doneti brojne zdravstvene koristi, drugi smatraju da nema značajnog efekta. Novak Đoković je jednom rekao da mu topla voda sa limunom pomaže u detoksikaciji tela i pokretanju metabolizma, a Marijana je odlučila da je isproba na sličan način.

Još jedan deo njegovog jutarnjeg rituala je zeleni smuti, bogat nutrijentima, koji se pravi od lisnatog povrća, semenki i biljnih proteina u prahu. Đoković ga pije svakog jutra, često dodajući i čia semenke.

Smuti je odličan način da brzo unesem mnogo hranljivih materija. Obično koristim voće, povrće i superhranu kako bih osigurao uravnotežen početak dana — rekao je on jednom prilikom.

Marijana je svoj zeleni smuti napravila od spanaća, krastavca, đumbira i jabuke. Dodala je da Novak Đoković stavlja alge, ali da ih ona nema u svojojk kuhinji, pa ih zbog toga nije ni dodala. Pohvalila je ukus ovog napitka.

Granola sa voćem

Svi znamo da Novak Đoković izbegava gluten i mlečne proizvode. On je istakao da smatra da mu to "pomaže u održavanju performansi i smanjenju upala u telu". Jede hleb bez glutena sa avokadom ili puterom od badema.

Ishrana bez glutena napravila je veliku razliku u mom životu i karijeri. Osećam se lakše, energičnije, a vreme koje mi je neophodno za oporavak, znatno je kraće — ispričao je jednom Đoković koji granolu jede sa semenka, bobičastim voćem i orasima. 

Granola s bobičastim voćem je odlična opcija za doručak. Dugo ostanem sit, hranljiva je i održava mi visok nivo energije satima — istakao je.

Marijana je odlučila da jede veganski jogurt. Dodala je domaću granolu, orašaste plodove, kupine, krušku, šljive i dinju.

—  Moram da priznam da mi se jako dopada. Ovom doručku dajem čistu desetku —  zaključila je ona.

 

Bonus video: 

 

 

Komentari (0)
Loading