Narodni lek za kurje oko: Ova čarobna biljka će ukloniti bolni žulj preko noći!

Vesti 06.08.2024 16:25 0

Zadebljanje na koži koje obično nastane na stopalu može da bude veoma bolno, ali postoji prirodni lek.

žena

Shutterstock

Kurje oko (clavus) je problem koji muči mnoge ljude. To je zadebljanje na koži koje obično nastaje na stopalu, na malom prstu ili tabanu, ali se može javiti i na drugim mestima na stopalu - na peti, drugim prstima. Žulj ima tvrdo središte koje podseća na oko vuka, pa je zato ovaj žulj dobio naziv kurje oko.

Kako izgleda kurje oko

Područje stopala na kojem se nalazi kurje oko bolno je na pritisak, što stvara neprijatnost pri nošenju obuće zbog trenja koje izaziva bol. Postoje razni flasteri i mazalice koji se mogu kupiti za lečenje kurjeg oka, kao i mnogo prirodnih lekova. Jedan od najboljih narodnih recepata koji se decenijama koristi, ukloniće kurje oko i druge žuljeve za samo nekoliko dana. Za recept vam je potrebna biljka čuvarkuća.

žena

Shutterstock

 

Kako se koristi čuvarkuća

Čuvarkuća je poznata po brojnim lekovitim svojstvima, a ima je u skoro svakom dvorištu i u prirodi na raznim mestima, jer raste bez ikakve pažnje, a sama se razmnožava. Najčešće se može naći na stenama, zidovima, krovu, ili u dvorištima pored cveća, kao i u saksijama. Otkinite komadić lista čuvarkuće, treba da bude veliki koliko da prekrije bolno mesto gde se nalazi žulj. Oljuštite spoljašnji sloj lista i stavite na kurje oko ili žulj. Odozgo zalepite flaster. Uradite ovo uveče, a ujutru ćete već videti da je bol nestao. Hanzaplast sa čuvarkućom nosite tokom celog dana. Uveče posle kupanja ponovo stavite komadić čuvarkuće i kurje oko će nestati.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading