Devojka (24) je preživela pakao: Sve je počelo od žulja na stopalu, na kraju su joj odsekli nogu!

Vesti 19.06.2024 16:30 0

Devojka je dobila žulj na stopalu koji nije dugo prolazio, pa je potražila pomoć lekara.

devojka

Printscreen/Instagram

Devojka iz engleskog grada Hal je prošla kroz pakao. Patike su joj napravile žulj, koji se inficirao i povećao, umesto da prođe, pa je bila primorana da potraži pomoć lekara. Čarli Beardšol Mur ima 24 godine i neutešna je nakon što joj je zbog malog žulja na stopalu amputirana noga.

Infekcija se pretvorila u sepsu

Čarli je redovno trenirala pre nego što joj se život dramatično promenio. Njoj se u januaru 2021. godine pojavio žulj na stopalu dok je nosila patike. Nakon nekoliko dana se inficirao, povećao i iz njega je počeo da curi gnoj. Devojka se zabrinula zbog toga i otišla kod lekara. Radila je sve što je lekar rekao, ali žulj nikako da zaraste i prođe. Infekcija se čak pogoršala i dovela do razvoja sepse, koja je opasna po život. Zato su lekari morali da joj odseku nogu do kolena. Tako su sprečili širenje infekcije, ali i njen život.

devojka

Printscreen/Instagram

 

Postala je invalid preko noći

"Ljudi treba odmah da odu kod lekara na pregled. Sada sam ostala bez noge, jer sam se sama lečila. To može da se desi svakom", rekla je neutešna devojka za lokalni portal „Hull live“. Ona se oporavlja kod kuće, a o njoj brinu dečko Džejson i baka Šeril. Prikovana je za invalidska kolica dok ne dobije protezu, a na nju može da čeka i tri meseca.

"Ne mogu da shvatim kako sam do pre tri godine hodala, bavila se sportom, đuskala, a onda mi je odsečena noga. Nedostaje mi da mogu sama sve da radim", rekla je Čarli koja se nada da će ponovno moći normalno da živi kada dobije protezu.

"Radila sam pre svega ovoga. Želim da mogu da se vratim na posao, a ne da sedim kod kuće. Ja sam nezavisna devojka, nisam navikla da budem u invalidskim kolicima, da ne mogu da izlazim i radim sve ono što devojke od 24 godine rade", kaže Čarli u nadi da će se to promeniti čim dobije protezu.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading