KAKO SPREČITI PREGREVANJE ORGANIZMA Sunčanicu možemo dobiti za 10 minuta, hladite ove 3 tačke na telu

Slobodanka Ćorić Vesti 11.07.2024 15:37 0

Ovo je mesto gde se krvni sudovi nalaze blizu površine kože, što olakšava regulisanje temperature tela hlađenjem ovog dela

sunčanica

Profimedia

Letnje vrućine mogu biti opasne, a koliko je potrebno da se dobije sunčanica zavisi od nekoliko faktora, uključujući vašu izloženost suncu i zaštitu tela. Prema lekarima, sunčanicu je moguće dobiti već za samo 10- 15 minuta izlaganja sunčevim zracima u najtoplijem delu dana.

Kako biste se zaštitili, ključno je hlađenje određenih delova tela. Stručnjaci savetuju, prema Centers for Disease Control and Prevention (CDC) je da konstantno hladite sledeće tačke:

Glava

Nosite šešir ili kačket kako biste zaštitili glavu od direktnog sunca. Hlađenje glave vlažnim peškirom takođe pomaže u regulisanju temperature tela.

Vrat

Vrat je jedan od ključnih delova tela gde se krvni sudovi nalaze blizu površine kože. Hlađenje vrata je efikasan način da se spreči pregrejavanje organizma.

Unutrašnja strana zgloba

Ovo je mesto gde se krvni sudovi nalaze blizu površine kože, što olakšava regulisanje temperature tela hlađenjem ovog dela.

Komentari (0)
Loading