Prirodni melemi za opekotine od sunca: Ublažite bol i crvenilo kože sastojcima iz kuhinje

Vesti 07.07.2024 13:46 0

Narodni lekovi će brzo ukloniti neprijatnosti koje izazivaju opekotine od sunca. Sve imate u frižideru.

opekotine

Shutterstock

Možda niste namazali kremu za sunčanje, jer ste mislili da ćete kratko biti napolju ili ste zaboravili da je ponovo nanesete posle kupanja u moru ili bazenu. Koji god da je razlog, koža vam je crvena i bolna na dodir. Ovi narodni lekovi će brzo ukloniti te neprijatnosti.

Zelena salata

Zamrznite nekoliko listova zelene salate ili ih potopite u hladnu vodu. Zatim ih stavite direktno na opekotine od sunca. Brzo ćete osetiti veliko olakšanje. Druga mogućnost je da skuvate zelenu salatu. Ocedite tečnost i stavite u frižider na nekoliko sati. Vatom nanesite tečnost na izgorelu kožu ili stavite natopljenu gazu kao oblog.

Mleko

Mleko sadrži važne minerale koji brzo deluju umirujuće na kožu, ali treba upotrebiti ono punomasno. Pomešajte mleko sa vodom u istim razmerama i natopljenu gazu stavite na opekotine kao oblog ili nanesite mešavinu vatom na kožu. Ostavite da se osuši, a zatim isperite hladnom vodom. Ponavljajte postupak dva puta dnevno.

Čaj od nevena

Napravite čaj od nevena, i kada se ohladi, nanesite ga vatom na opekotine od sunca. Ostavite da stoji do sledećeg tuširanja. Čaj od nane takođe pomaže, je deluje rashlađujuće i smanjuje bol.

med

Shutterstock

 

Med

Med je prirodni lek za mnoge probleme, uključujući opekotine od sunca. Mnoga istraživanja su pokazala da ima antibakterijsko dejstvo i pomaže zarastanje rana. Namažite tanak sloj meda na mesta gde vam je koža pocrvenela. On će smanjiti upalu, pomoći regeneraciju ćelija kože i sprečiti štetne posledice usled preteranog izlaganja suncu.

Krastavac

Sitno iseckajte krastavac ili ga izmiksajte u blenderu i pomešajte sa mlekom. Namažite ovom mešavinom sva mesta na telu na kojima je koža pocrvenela. Ovaj prirodni lek iz kuhinje omekšava kožu, smanjuje svrab, crvenilo i upalu. Jako je efikasan, jer poboljšava opšte zdravlje kože. Pored toga, krastavac deluje rashlađujuće.

Sok od paradajza

Sok od paradajza pomešan sa kiselim mlekom brzo oporavlja kožu, jer ubrzava njenu regeneraciju, pa je veoma efikasan kod opekotina od sunca. Mešavinu nanesite na kožu, držite pola sata, a zatim isperite hladnom vodom. Ponavljajte ovaj postupak dva puta dnevno, kako biste se brzo oporavili i mogli ponovo da idete mna plažu.

Bonus video:

Komentari (0)
Loading