Gorak krastavac možete samo da bacite, a ako ga stavite u salatu, sigurno će joj pokvariti ukus. Ali to vam se više neće dešavati.
Trljajte dva dela jedan o drugi
Jedna žena je podelila na društvenim mrežama video u kojem je objasnila kako uspe da izvuče gorčinu iz krastavca. Ona je rekla da je za taj jednostavan način čula od svoje rođake i da uvek uspe. U svom videu je rekla: “Ako ste ikada imali krastavac koji je gorak, znate da on jednostavno nema svež i lep ukus.“ Zatim je pokazala kako se krastavcu izvlači gorčina, a njen trik je vrlo jednostavan. Prvo odsecite jedan kraj krastavca, samo vrh, pa njime trljate drugi deo krastavca sve dok vam se ne stvori pena. Ona je u videu pokazala kako se to radi.
Uklonite belu tečnost
Posle nekoliko sekundi primetićete da se oko ivice isečenog krastavca stvara bela tečnost, a to je zapravo gorčina koja izlazi iz njega. Posle toga samo sklonite tu belu tečnost i operite krastavac. Stručnjaci kažu da krastavci u sebi sadrže sastojak koji može da stvori gorak ukus na krajevima ovog povrća. Ovaj sastojak nalazi se i u tikvicama, dunjama i bundevi.
Bonus video: