Doktor savetuje: Za dobro zdravlje creva i varenje bez problema, izbegavajte ovu hranu, mnogi je redovno jedu

Vesti 11.06.2024 10:58 0

Pravilna ishrana je važna za dobar rad organa za varenje, metabolizam i kontrolu kilograma.

žena

Shutterstock

Kada jedete raznovrsnu zdravu hranu, koja uključuje dosta voća, povrća, nemasnih proteina i integralnih žitarica, možete poboljšati crevnu floru, varenje, metabolizam, a sve to utiče i na regulisanje težine.

Nasuprot tome, loš izbor hrane može dovesti do neravnoteže crevnih bakterija, usporiti metabolizam i doprineti debljanju. Doktor Erik Netkin je izdvojio tri namirnice koje treba izbegavati ako želite da sprečite problem sa stomakom.

Voćni jogurti

"Voćni jogurti koji se kupuju u prodavnici obično imaju mnogo šećera koji podiže nivo insulina i ometa dobre crevne bakterije, a jako malo voća", upozorava doktor. Za zdraviju opciju, preporučuje da u običan jogurt stavite šaku svežeg voća (borovnice, jednu pomorandžu, bananu, jabuku) i napravite dobar obrok koji prija stomaku.

pločice

Shutterstock

 

Proteinske pločice

Dok se proteinske pločice reklamiraju kao zdrave, mnoge sadrže veštačke sastojke i mnogo šećera. "Mogu uzrokovati problem s varenjem i poremetiti zdravlje creva", navodi doktor. Biranje izvora nemasnih proteina je zdravija opcija.

Granola pločice

Granola pločice su deo mnogih dijeta. Međutim, mogu negativno uticati na zdravlje creva. "Mnoge granola pločice pune su šećera i veštačkih sastojaka", kaže doktor za „She finds“. Iako mogu brzo povećati energiju, visok sadržaj šećera može povećati nivo insulina i doprineti gojenju. Osim toga, veštački sastojci poremete crevnu floru, što dovodi do problema s varenjem.

Bonus video:

 

Komentari (0)
Loading