Doktor od 103 godine je na sebi isprobao: Svakog drugog meseca je držao ovu laku dijetu i ceo život imao istu kilažu

Vesti 09.06.2024 13:50 0

Poznati lekar se nikada nije gojio i bio je dugovečan zahvaljujući jednostavnim pravilima po kojima je živeo.

deka

Shutterstock

Poznati ruski doktor Fjodor Grigorjevič Uglov je živeo 103 godine, a celog života imao je istu kilažu - 63 kilograma. Radio je do 102. godine i smatrao da višak kilograma slabi imunitet, menja sastav krvi i uzrokuje niz problema. Zato se trudio da se ne goji, a to mu je uspevalo zahvaljujući ovim jednostavnim pravilima.

Nije jeo slatkiše i belo brašno

Po doktoru Uglovu, treba da jedemo što raznovrsnije: jaja, nemasno meso, ribu, povrće i voće. Savetovao je da se svaki dan pije surutka i voda. Po njemu, nikome nisu potrebni slatkiši i belo brašno. I to nije jeo. Preporučivao je da se jede samo crni hleb, i to najviše 150 grama dnevno. Obroci treba da budu česti: najmanje četiri puta dnevno, ali u malim porcijama.

Na svaka 2 meseca držao dijetu

Da bi smršao, doktor je svaka dva meseca držao dijetu. Nazivao ju je "istočna dijeta". Govorio je kako se uz pomoć ove dijete gubi od 3 do 5 kilograma, a odlična je za čišćenje tela. Dijeta doktora Uglova zahteva brojanje kalorija i izuzetno je laka za održavanje. Doktor je savetovao da se jede tačno u minut, kako bi se održao optimalni interval između obroka.

Kafa

Shutterstock

 

Pravila Uglove dijete

9 h - Crni čaj ili kafa sa kašičicom šećera

11 h - 1 kuvano jaje, osam kuvanih šljiva natopljenih u vodi

14 h - 200 grama nemasnog kuvanog mesa (piletina, junetina, nemasno svinjsko meso), 100 grama svežeg ili kuvanog kupusa ili šargarepe, 1 pomorandža

17 h - 30 grama tvrdog sira bez masnoće, pomorandža ili jabuka

20 h - 250 ml jogurta ili kefira

piletina

Shutterstock

 

Trikovi za vitku liniju

* Ustanite od stola ako vam se čini da ste siti. Ako se prejedate, to će uticati na vašu težinu.

* Nikad nemojte da legnete da biste spavali ili se odmarali nakon jela. Čim jedete, odmah krenite u šetnju ili nešto radite. Poslednji obrok treba da bude nekoliko sati pre spavanja. Po mogućnosti, najkasnije jedite u 20 h. Večera uvek treba da bude lagana, a preporučeno je da to bude samo šolja nekog jogurta ili mleka.

* Postite. Doktor Uglov je verovao da post donosi jednu korist! Povremeno bi se odrekao životinjskih proizvoda, smanjio bi količinu unete hrane i već bi se osećao dobro.

* Pokušajte da povećate protok energije - krećite se što više možete: idite u duge šetnje, vežbajte obavezno, ako vam posao nije povezan sa fizičkom aktivnošću.

* Uglov je verovao da hrana sa aditivima nanosi štetu telu. Što je hrana prirodnija i jednostavnije spremljena, to je zdravija.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading