Govorio je da je dobro za mozak: Nikola Tesla je svakog dana jeo ovo voće i živeo 87 godina

Vesti 06.06.2024 19:46 0

Nikola Tesla je veći deo života jeo uglavnom voće i povrće, jer je smatrao da mu to daje energiju.

tesla

Shutterstock

Ishrana Nikole Tesle zasnivala se uglavnom na voću i povrću. Prema nekim izvorima, Tesla je verovao da mu takva ishrana povećava energiju i poboljšava rad mozga. Jednom je izjavio: „Hrana je možda najvažniji faktor koji utiče na našu sposobnost razmišljanja i kreativnosti“.

Povremeno je postio

Nikola Tesla je bio poznat po skromnosti i jednostavnoj ishrani. Neki izvori navode da je praktikovao kratke periode posta, verujući da tako čisti telo i um od toksina, kao i da poboljšava bistrinu uma. Mnogi istraživači se slažu u tome da je Teslina skromna ishrana zasnovana na biljnim namirnicama imala ključnu ulogu u održavanju njegove vitalnosti i mentalne oštrine.

Jabuka je bila obavezna

Kada je reč o dnevnom rasporedu obroka, Tesla je imao neobične navike. Za doručak je obično pio jednu do dve šolje toplog mleka i jeo nekoliko jaja. Jeo je dva glavna obroka dnevno: doručak i večeru. Za večeru je jeo povrće i supu, a za užinu komad sira i jabuku.

Izbegavao je meso

Da izbegava meso potvrdio u jednom intervjuu iz 1935. godine:

- Skoro pa u potpunosti izbegavam meso. Uveren sam da će za manje od jednog veka kafa, čaj i cigarete izaći iz mode. Alkohol će, ipak, i dalje biti u upotrebi, zato što on nije stimulans, već pravi eliksir života – govorio je veliki naučnik.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading