Kupka sa epsom soli: Džesika Bil se brčka u njoj pred važan događaj, evo zašto je to dobro

Vesti 27.05.2024 13:35 0

Glumica je otkrila kako se pripremala za važno veče, a nikome nije jasno zašto, mi imamo odgovor.

džesika bil

Profimedia

Poznata glumica Džesika Bil je otkrila jedan deo svoje pripreme za crveni tepih: kupku s epsom soli. U videu koji je objavila na svom TikToku veče pred odlazak na Met Galu, Džesika je rekla: "U vodi vrućoj, onoliko koliko možete da podnesete, kupajte se 30 minuta noć pre važnog događaja. Pijte puno vode posle toga i lezite rano u krevet". Zanimljivo je da je rekla kako je sipala u kupku čak 10 kilograma epsom soli! To je mnoge iznenadilo.

Kako deluje kupka s epsom soli?

Epsom so je poznata i kao magnezijum sulfat i sadrži magnezijum koji je povezan s brojnim zdravstvenim dobrobitima. Kupanje u epsom soli navodno smanjuje bolove u mišićima i upale, opušta, omekšava kožu i pomaže izbacivanje toksina iz tela.

"Kupka s epsom soli je poznata po tome što pomaže da se umiri bol u mišićima i da se opustite. Magnezijum se apsorbuje u telo kroz kožu. To je važan mineral koji podržava celokupno zdravlje, posebno zdravlje mozga i srca, kvalitet sna i opuštanje mišića, a kao deo ishrane može pomoći u snižavanju nivoa šećera u krvi", kaže doktorka Laura Pardi.

Ne postoje dokazi da zaista ima efekta

Međutim, naučni dokazi koji potkrepljuju ove tvrdnje ne postoje. Nema ni jedne studije koja pokazuje da se magnezijum, kupanjem u epsom soli, može apsorbovati kroz kožu u količinama dovoljnim za pružanje koristi koje se javljaju posle unošenja tog minerala putem hrane ili dodataka ishrani.

 

@jessbiel While the kids are out partying, I am in soaking 🛁 #MetGala ♬ original sound - Jessica Biel

 

Dovoljne su dve šoljice

Važno je napomenuti da je 10 kilograma epsom soli, koje je Džesika Bil koristila, značajno više od dve šoljice koje preporučuju iz klinike „Mejo“. "Za standardnu veličinu kade, željeni terapeutski učinci postižu se kombinovanjem oko dve šoljice epsom soli u toploj vodi za kupanje. Sve više od toga može dovesti do dehidracije, neravnoteže soli ili predoziranja magnezijumom", kaže doktorka.

Treba biti oprezan, jer su moguće kožne reakcije ako imate osetljivu kožu, poput osipa ili svraba. Osobe s problemima s bubrezima ili ozbiljnim kožnim stanjima treba da se o tome posavetuju sa lekarom, napominje doktorka.

džesika bil

Profimedia

 

Oprezno sa trendovima

Glumica nije otkrila zašto je njena priprema za Met Galu uključivala kupku s epsom soli, ali je napomenula da joj je to omogućilo da se uvuče u haljinu. Neki su to u komentarima ispod videa nazvali nezdravim i toksičnim.

"Bilo koji trendovi za brzi gubitak kilograma koji kruže internetom, mogu uticati na nečije mentalno zdravlje ako lično doživljavaju probleme s telesnom težinom. Ti trendovi često nisu održivi i smatraju se brzim rešenjima zasnovanim na tome kako neko želi da izgleda kratkoročno, a ne uzimajući u obzir njihovo ukupno dugoročno zdravlje", zaključila je doktorka.

Komentari (0)
Loading