Osećate se ošamućeno? Jutro je najteži deo dana, ali ove navike će pomoći da savladate stres

Vesti 25.05.2024 08:37 0

Najvažnija stvar u vezi sa jutrima je da prođu bez osude

glavobolja

Shutterstock

Od trenutka kada vaš alarm zazvoni, počinje jutarnji haos.

Tu su usta koja treba nahraniti, školski ručkovi i pribor za fizičko koje ne smete zaboraviti. 

Nova anketa je pokazala da je, s obzirom da je pred nama radni dan, da se muči da izađete iz kuće na vreme i da se prespavate, 8.15 ujutru predstavlja ključna tačka kada je život posebno težak.

Istraživanje, sprovedeno od strane Onken jogurta, pokazalo je da je 35% izjavilo da se oseća pod stresom tokom prvog dela dana.

Polovina od 2.000 ispitanih ljudi (51%) tvrdi da „nikada“ nema dovoljno vremena u danu da obavi sve, a još 51% je reklo da su „često preopterećeni“.

47% tvrde da su sada zauzetiji nego ikada ranije, 35% „ne zna“ kako da nađe vremena da radi stvari koje ih čine srećnim.

Pa kako da učinite jutro malo lakšim?

žena

Shutterstock

 
Pripremite praktične stvari noć unapred

Izbegnite ludu jutarnju gužvu tako što ćete se pripremiti koliko god možete prethodne noći.

„Spakujte torbu, odlučite šta ćete obući i pripremite ručak“, preporučuje zdravstveni psiholog dr Sju Pikok.

Uveče napišite raspored za sutra

„Ne samo da će vam to uštedeti energiju i vreme sledećeg jutra kada već znate koji su vam prioriteti, već će vam pomoći i da bolje spavate sada kada su vaše misli prenete na papir“, kaže Simon Aleksander Ong, trener i autor ,,Energize"-a : Maksimalno iskoristite svaki trenutak.

planer

unsplash

 

„Kao rezultat toga, vi ste u mogućnosti da zaštitite svoju energiju za ono što je najvažnije i vaše najvažnije zadatke.“

Istegnite svoje telo

„Ovo može biti bilo šta, od strukturiranih vežbi do jednostavnog istezanja tela uz muziku“, kaže psiholog dr Tina Mistri. „Naša tela su ležala u krevetu 7-10 sati, pa bi bilo dobro da se dobro istegnemo.“

Ne osuđujte sebe

„Najvažnija stvar u vezi sa jutrima je da prođu bez osude“, kaže trener i stručnjak za neurolingvističko programiranje, Rebeka Lokvud, „što znači da ne osuđujete sebe prema tome kako se osećate kada se probudite i dozvoljavate sebi da se opustite i proverite kako se osećate.'

Uradite neke afirmacije

„Započinjanje dana pozitivnim afirmacijama pomoći će vam da promenite svoj moždani prostor do kraja dana“, kaže nam Džoana Konstantopulu, zdravstveni psiholog.

„Ovo vam pomaže da se fokusirate na pozitivne stvari u svom životu, a ako steknete naviku da to radite ujutro, to će vam savršeno postaviti dan“, prenosi Metro.  

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading