Teško je izluftirati miris pečene ili pržene ribe, jer se uvuče u sve stvari u kući. Tako može kuća da se oseća na prženu ribu čak i nekoliko dana. Ali, postoje provereni trikovi koji će pomoći da vam životni prostor lepo miriše i posle spremanja ribe.
* Potopite ribu pre pripreme u rastvor napravljen od vode i soka od četvrtine limuna. Ova mešavina sprečiće stvaranje jakog mirisa prilikom prženja. Kada ne postite, ribu možete da potopite u mleko, koje ima isti efekat.
![Limunov sok](/data/images/2024-03-13/80513_shutterstock-211542739-1_iff.jpg?t=1711873482)
Shutterstock
* U malu šerpicu sipajte vodu i 4-5 kašika jabukovog sirćeta i ostavite na šporete na tihoj vatri, da isparava sve vreme dok spremate ribu. Neutralisaće njen miris kako se bude stvarao.
* Ako pečete ribu u rerni, u pleh sa ribom ubacite komad jabuke koji će upiti neprijatan miris.
* Posle prženja ili pečenja ribe, operite sve sudove koje ste koristili i prebrišite radne površine u kuhinji sirćetom.
Možda vas zanima…
![Loading](https://najzena.alo.rs/files/img/loader.gif)