Teško je izluftirati miris pečene ili pržene ribe, jer se uvuče u sve stvari u kući. Tako može kuća da se oseća na prženu ribu čak i nekoliko dana. Ali, postoje provereni trikovi koji će pomoći da vam životni prostor lepo miriše i posle spremanja ribe.
* Potopite ribu pre pripreme u rastvor napravljen od vode i soka od četvrtine limuna. Ova mešavina sprečiće stvaranje jakog mirisa prilikom prženja. Kada ne postite, ribu možete da potopite u mleko, koje ima isti efekat.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Shutterstock
* U malu šerpicu sipajte vodu i 4-5 kašika jabukovog sirćeta i ostavite na šporete na tihoj vatri, da isparava sve vreme dok spremate ribu. Neutralisaće njen miris kako se bude stvarao.
* Ako pečete ribu u rerni, u pleh sa ribom ubacite komad jabuke koji će upiti neprijatan miris.
* Posle prženja ili pečenja ribe, operite sve sudove koje ste koristili i prebrišite radne površine u kuhinji sirćetom.