Kako objašnjavaju dijetetičari, iako je dozvoljeno umereno jesti bilo koju namirnicu, postoje i one koje bi ipak trebalo da izbegavamo da jedemo na prazan želudac. Među njima je citrusno voće, koje je mnogima omiljeno za početak dana u obliku soka ili kao dodatak doručku od žitarica.
Citrusno voće, poput limuna, mandarine ili pomorandže može povećati proizvodnju kiseline u crevima, a time povećava i rizik od dobijanja gastritisa i čira na želucu. Isto tako, velika količina vlakana i fruktoze koja se nalazi u ovom voću može usporiti metabolizam ako se jede na prazan želudac, piše „Healthshots“.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Shutterstock
Osim citrusnog voća, dijetetičari takođe naglašavaju da na prazan želudac ne treba piti jogurt, jesti začinjenu hranu i onu bogatu prerađenim šećerima. A ne treba piti ni kafu.
Bonus video: