Kardiolog objašnjava: Ovo je simptom infarkta koji mnogi ignorišu, jer misle da je beznačajan

Vesti 09.05.2024 17:25 0

Stručnjak je otkrio da postoji jedan suptilan simptom srčanog udara, koji često prolazi nezapaženo.

žena

Shutterstock

Različiti faktori mogu značajno uticati na zdravlje srca, uključujući prehrambene navike, fizičku aktivnost, loše navike poput konzumiranja alkohola i pušenja. Srčani udar nastaje kada je protok krvi prema srcu blokiran. Bol u levoj ruci i u grudima poznati su simptomi srčanog udara, ali stručnjak je otkrio da postoji jedan suptilan simptom koji često prolazi nezapaženo.

Doktor Šon Hefron je kardiolog i tvrdi da mučnina može biti signal srčanog udara, iako se retko pojavljuje kao jedini simptom. Dakle, kada osetite neprijatnost u želucu, nema potrebe za panikom jer je najčešće uzrokovana manje ozbiljnim problemima, poput lošeg varenja, teške hrane, gripa i slično. Ali, ako se mučnina pojavi zajedno s drugim simptomima, poput nedostatka vazduha, ubrzanog otkucaja srca, bola u grudima ili bolova koji se šire na druge delove tela, poput vilice ili leđa, to može biti razlog za zabrinutost.

Iako su mučnina i povraćanje tokom srčanog udara neuobičajeni, posebno kod žena, muškarci češće imaju gorušicu, bol u leđima ili bol koji podseća na problem sa varenjem. Važno je prepoznati različite simptome kako biste na vreme poražili pomoć lekara.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading