Obavezno uradite to pre spavanja: Mira je svako veče jela kašičicu meda i primetila neverovatne promene

Vesti 22.04.2024 20:29 0

Mnogi imaju naviku da jedu med kada su bolesni, ali on ima i druga pozitivna delovanja na organizam.

žena

Shutterstock

Vitamini, mineralni i aminokiseline koji se nalaze u medu mogu pomoći u jačanju imuniteta, ali on ima i druga blagotvorna dejstva na organizam. Žena koja se zove Mirjana ispričala nam je kako je svako veče pre spavanja pojela po kašičicu meda, jer je čula da je dobar za zdravlje, a njoj je oslabio imunitet i često je bila prehlađena. Posle nedelju dana je primetila i druge pozitivne promene koje su se desile. Inače nije za to vreme pila druge vitamine i dodatke ishrani. Evo šta je Mira primetila:

Čvrst san i bolje raspoloženje

Ako se često budite noću, kašičica meda pre spavanja je dobra opcija za opuštanje organizma. Med sadrži triptofan koji pomaže u borbi sa nesanicom i popravlja raspoloženje.

žena

Shutterstock

 

Jak imunitet

Najpoznatije svojstvo meda je da jača organizam i pomaže mu da se odbrani od bolesti. To je najčešći razlog zbog kojeg ga ljudi jedu ili stavljaju u čaj.

Pomaže mršavljenje

Brži metabolizam dovodi do toga da telo koristi više energije i samim tim troši više masti. Med ima sposobnost da ubrza metabolizam. Ako ga jedete pre spavanja, telo će noću trošiti višak masnoće i tako vam pomoći da smršate.

Umiruje kašalj

Med ublažava iritaciju grla, a time i kašalj. Najbolji način za umirenje kašlja jeste da jednu kašičicu meda razblažite u čaši tople vode i popijete pre spavanja.

Komentari (0)
Loading