Često vas muči nadutost stomaka? Ove 2 ukusne namirnice će brzo rešiti problem

Vesti 26.03.2024 13:00 0

Nadutost stomaka nije retkost i mnogi ljudi se suočavaju sa tom tegobom. Ovako ćete lako rešiti problem.

žena

Shutterstock

Naduven stomak, ne samo što ne izgleda lepo, nego stvara i neprijatan osećaj. Dobrim odabirom namirnica koje jedete, možete ublažiti tu tegobu. Za probleme sa varenjem, dijetolozi Loren Mahesri i Liza Endrjuz savetuju da se jedu ove dve namirnice:

Maline

Pune su dijetalnih vlakana, pa su odlično voće za one koji pate od nadutosti i problema sa varenjem. Pomažu redovno pražnjenje creva, koje je jedan od najčešćih uzroka nadutosti stomaka. Dijetolog Loren Mahesri ističe da su maline "jedno od voća s najviše vlakana, sa osam grama u jednoj šoljici. U poređenju s dnevnim potrebama od 25 do 30 grama, maline su izvrstan međuobrok ili dodatak doručku bogatom vlaknima."

Grčki jogurt

Probiotici koji se nalaze u grčkom jogurtu pomažu u održavanju zdrave ravnoteže crevnih bakterija, podstiču varenje i smanjuju nadutost. Takođe, grčki jogurt obično sadrži manje laktoze nego običan, što ga čini lakšim za varenje osobama s intolerancijom na laktozu, piše „She finds“.

Dijetolog Liza Endrjuz kaže da se grčki jogurt "lako vari i dobar je izvor proteina, kalcijuma i probiotika. Probiotici pomažu u održavanju crevne flore. Čak i oni s intolerancijom na laktozu mogu da podnesu grčki jogurt."

Komentari (0)
Loading