Džabe mažete kreme: Ova 3 napitka stvaraju bore i ubrzavaju starenje, izbegavajte ih ako želite mladolik izgled

Vesti 25.03.2024 21:42 0

Na zdravlje i izgled kože ne utiču samo proizvodi koje na nju nanosimo, već i ono što jeemo i pijemo.

žena

Shutterstock

Robert Lav ima profil na TikToku koji prati više od dva miliona ljudi, a u opisu profila piše da on pomaže ljudima da poboljšaju pamćenje i spreče pojavu Alchajmerove bolesti.

On je u jednom videu otkrio tri napitka koja negativno utiču na zdravlje kože, dehidriraju je i stvaraju bore, pa preporučuje da ih izbegavamo.

1. Alkohol

"Alkohol ubrzava starenje kože. Prvenstveno to čini dehidracijom. Takođe, ubrzava starenje mozga i štetan je za creva, ali i za jetru“, rekao je Lav.

2. Gazirana pića

Gazirana pića prepuna su šećera koji povećava nivo glukoze u krvi. Lav upozorava da bi to moglo povećati upale, što je jedan od primarnih uzroka starenja organizma i kože.

 

 

3. Kafa

Mada kažz da je kafa korisna za zdravlje ako se ne preteruje sa količinom, kofein je diuretik. Lav objašnjava: "To znači da vas dehidrira. Dakle, kofein može dehidrirati telo i kožu, zbog čega se stvaraju bore i koža izgleda starije."

Ipak, otkrio je trik koji može pomoći da uživamo u kafi bez štetnih posledica za kožu. "Ako volite kafu, pijte puno vode jer to može osigurati da kofein bude zdrav za vas, a koža će vam sjajno izgledati", zaključio je.

Komentari (0)
Loading