Na skeneru se sve videlo: Glava ga je bolela mesecima, a onda je otkriveno da je kriva namirnica koju Srbi obožavaju

Vesti 11.03.2024 08:43 0

Čovek je imao nepodnošljive glavobolje četiri meseca, a kada je otišao kod lekara sve je bilo jasno.

čovek

Shutterstock

Muškarac (52) s Floride imao je migrenu koja nije prestajala četiri meseca. Iako je pio lekove, glava ga je bolela, pa je odlučio da potraži pomoć lekara. Tada je otkrio nešto što je zapanjilo ne samo njega, već i doktore – imao je parazite u mozgu! Neurocisticerkoza, parazitska infekcija, dijagnostikovana je u mozgu ovog muškarca, piše „Dejli mejl“.

Snimci mozga su otkrili više cisti i otok koje su stručnjaci za zarazne bolesti povezali s prisustvom svinjskog parazita koji je položio jajašca u mozak, iritirajući tkivo ispod lobanje pacijenta. Prema izveštaju, veruje se da je infekcija nastala zbog konzumiranja nedovoljno pečene slanine. Pacijent je ranije izjavio lekarima da voli da jede mekanu slaninu, što otvara put parazitima u njegovo telo, a zatim putem krvotoka do mozga.

slanina

Shutterstock

 

Simptomi bolesti zavise od lokacije i broja cisti u mozgu, uključujući zbunjenost, nedostatak pažnje prema okolini, probleme s ravnotežom, višak tečnosti u mozgu. Oni se često manifestuju mesecima ili godinama nakon infekcije, a najčešće kada ciste počnu odumirati.

Srećom, pacijent je ubrzo izlečen, ciste su nestale, a migrene su se značajno smanjile. 

 

 

Komentari (0)
Loading