Može doći do trovanja: Doktor otkriva kog dana u nedelji ne treba jesti ribu u restoranu

Vesna Vukadinović Vesti 05.03.2024 15:43 0

Ukoliko volite u restoranu da naručite ribu, postoji jedan kada to nije poželjno.

riba

Shutterstock

Ako ne volite da pržite ribu kod kuće i radije odete u restoran kada vam se jede, treba da znate da postoji dan u nedelji kada je bolje da je ne naručite. Tako tvrdi doktor Darin Detviler, bivši savetnik za sigurnost hrane u Američkoj agenciji za hranu i lekove (FDA) i ministarstvu poljoprivrede SAD.

Tvrdi da naručivanje ribe u restoranu određenog dana zapravo može povećati rizik od trovanja hranom. Dan na koji upozorava je ponedeljak.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

riba

Shutterstock

 

"Ribarnice obično ne rade vikendom, pa riba koju jedete možda stoji u frižideru od petka, stoga je veći rizik od trovanja. Riba koja nije sveža može imati hemijske promene, što dovodi do kvarenja koje utiče na njen ukus, miris i sigurnost", izjavio je.

Takođe je primetio da pokvarena riba može da sadrži visok nivo histamina, hemikalije koju oslobađa imunitet, a to može dovesti do trovanja koje uzrokuje simptome poput osipa, proliva, znojenja, glavobolje i povraćanja.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)