Ravan stomak do leta: Nutricionista savetuje da jedete ove namirnice i imaćete liniju iz snova

Olja Jelić Vesti 29.02.2024 09:42 0

Uz pravilan pristup ishrani, moguće je ukloniti masne naslage sa područja stomaka. Pridržavajući se ovih nekoliko saveta, stomak iz snova možete imati i pre leta

Ravan stomak

Shutterstock

Uz pravilan pristup ishrani, moguće je ukloniti masne naslage sa područja stomaka. Pridržavajući se ovih nekoliko saveta, stomak iz snova možete imati i pre leta.

Uspešno održavanje ravnoteže u ishrani ključno je za zdravu probavu i sprečavanje nadutosti. Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da postignete ravan stomak:

1. Uvrstite probiotike u svoju ishranu kako biste održali ravnotežu crevnih bakterija. Probiotici ne samo da podstiču zdravu probavu, već i jačaju imunitet i poboljšavaju raspoloženje.

2. Poznato je koliko je ishrana važna. U svoj večernji plan uključite sledeće:

17.00 - kašičica soka od aloa vere sa vodom

U 17:00 sati popijte kašičicu soka od aloa vere pomešanog sa vodom. Aloa vera smiruje želudac, poseduje protivupalna svojstva i pomaže kod grčeva i nadutosti.

Aloe vera

Shutterstock

 

"Osim toga, poseduje i antibakterijska svojstva koja pomažu u jačanju imunološke funkcije", objasnio je nutricionista Rik Hej.

18.00 - probavni enzimi uz večeru

U 18:00 sati uz večeru uzmite probavne enzime kako biste poboljšali probavu i smirili probavni trakt.

"Procenjuje se da se 60 do 80 posto imunološkog sastava nalazi u našem probavnom traktu. Kada se hrana ne razgrađuje na odgovarajući način probavnim enzimima, veći komadi mogu da pređu crevni zid i dovedu do upalnog imunološkog odgovora. To je povezano sa netolerancijom na hranu, što dovodi do trbušnog grčenja i nadutosti", objasnio je nutricionista Rik Hej.

Takođe sok od ananasa pre večere može da doprinese boljoj probavi.

19.00 - malo fermentisane hrane

U 19:00 sati konzumirajte malo fermentisane hrane poput jogurta ili kiselog kupusa. Fermentisana hrana potdsiče rast dobrih bakterija u crevima i pomaže u zdravlju creva.

Aloe vera

Shutterstock

 

 "Fermentisana hrana je izuzetno korisna za zdravlje creva. Tehnički, to znači pretvaranje šećera i skroba u kiselinu. Ovaj proces podstiče bujanje dobrih bakterija kao što su bifidobakterije i laktobacili, stvarajući veliki izvor prirodnih probiotika za probavni trakt", kaže Rik.

"Pbrinite se da vaša večera sadrži 150 grama suvog mesa ribe, pileća prsa ili nemasne junetine uz oko pola kašičice pirinča i neko povrće koje ne nadima, kao kelj ili spanać", dodao je.

20.00 - čaj od maslačka

Ova vrsta čaja može biti učinkovit diuretik pa tako pomaže da se tečnost ne zadržava u telu.

Aloe vera

Shutterstock

 

U 20:00 sati popijte čaj od maslačka koji pomaže u čišćenju jetre i probavi. Uz to ublažava simptome gorušice i pomaže kod drugih probavnih tegoba.

22.00 - glutamin

U 22:00 sata uzmite glutamin koji pomaže da uravnotežite nervni sistem, poboljšate spavanje i ravnotežu šećera u krvi.

"Održavanje hidratacije pomaže telu da se detoksira i izbaci nečistoće. Bubrezi i jetra su odgovorni za detoksikaciju krvi i proizvodnju mokraće, pa je važno pomoći ovim organima da rade svoj posao kako treba", objasnio je Rik Hej.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)
Loading